Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Macháč prošel kvalifikací bez ztráty setu a zahraje si na Australian Open

Tomáš Macháč si poprvé zahraje Australian Open. Český hráč uspěl v kvalifikaci hrané v Dauhá, kterou prošel bez ztráty setu, a ve třetím kole porazil Dána Mikaela Torpegaarda 6:2 a 6:1.

Tomáš Macháč
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Hrál jsem každý fakt výborně," řekl ke každému setu. Dvacetiletý Macháč si zahraje grandslamový turnaj podruhé v kariéře.

Svěřenec Daniela Vacka a 197. hráč žebříčku ATP poprvé okusil atmosféru turnaje velké čtyřky loni na antukovém Roland Garros, kam se rovněž dostal z kvalifikace.

Macháč zvládl kvalifikaci výborně. Všechny soupeře přehrál bez větších problémů a nad každým vyhrál jeden set poměrem 6:1. Duel s Torpegaardem rozhodl šňůrou sedmi her od stavu 2:2 a na závěr proměnil esem první mečbol.

Na dvorcích v Dauhá soupeře nešetřil. Všechny tři zápasy zvládl suverénně. "Výsledkově to vypadá jednoznačně. Každý zápas byl těžký, ale zvládl jsem celou kvalifikaci skvěle," uvedl Macháč.

Před rozhodujícím kolem čekal urputnou bitvu. Torpegaardovi (192. v žebříčku ATP) ale povolil jen tři gamy. "Rozebral jsem ho takticky. Hrál jsem solidně na servisu i na returnu a soupeře jsem přejel na plné čáře," pronesl berounský rodák.

Současná česká dvojka Macháč doplní v hlavní soutěži Jiřího Veselého. Australian Open začne v Melbourne kvůli koronaviru až 8. února. 

Jeho tenisové putování se prodlouží díky postupu minimálně o měsíc. Nové oblečení si kupovat nebude muset, protože má věcí dostatek. "Už jsem si balil s vidinou na Austrálii. Kdybych postoupil, abych měl všeho dost," usmál se.

V pátek přeletí tenisovým speciálem z Dauhá přes Dubaj do Melbourne. Tam ho čeká čtrnáctidenní karanténa a pak by si měl před Australian Open zahrát jeden z turnajů ATP kategorie 250.

"Jako kvalifikant bych se do nich měl dostat a měl mít možnosti si zahrát, což je dobrý," řekl Macháč. Pak už bude vyhlížet los prvního grandslamu sezony, na němž bude debutovat. "Každý soupeř bude těžký, protože tam budou všichni dobrý. Los přijmu jakýkoli," konstatoval Macháč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články