Středa, 24 dubna, 2024
10.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceTržnici Felixe Holzmanna čeká pestrý rok

Tržnici Felixe Holzmanna čeká pestrý rok

LITOMĚŘICE – Úspěšný konec roku mají za sebou farmářské trhy na Tržnici Felixe Holzmanna. V široké spolupráci několika subjektů zde proběhl Advent na tržnici, jehož součástí byly farmářské trhy, jarmarky a kulturní akce pro veřejnost i v online vysílání Litoměřicka24.cz.

“Společnými silami jsme si tržnici vyzdobili, měli jsme stromeček a adventní atmosféru jsme si zde užili. Zároveň jsme si otestovali možnosti spolupráce a zájem lidí nejen o nakupování na tržnici, ale o tento krásný prostor. A již přemýšlíme o dalších akcích,” říká Jan Dostal z Lorefa Kafe.

První farmářské trhy pořádané Liborem Uhlíkem začnou již tento pátek 15.ledna a návštěvníci se během celého dopoledne mohou těšit na nabídku pečiva, uzenin, sýrů, zeleniny, ovoce, masa, ryb a dalšího. Dodavatelé dovezou kvalitní potraviny, z důvodu vládních opatření bohužel trhy zůstanou prozatím ochuzené o řemeslné výrobky. „Zavedeme pravidelný sobotní prodej, a to jednou v měsíci. Hodláme je tematicky zaměřit. Prvně se uskuteční v sobotu 23. ledna od 8 do 15 hodin s nabídkou zabijačkových specialit. Na jaro chystáme trhy bylinkové,“ informoval jejich organizátor Libor Uhlík.

„Těší mě, že farmářské trhy jejich organizátor úspěšně rozvíjí a reaguje na požadavky návštěvníků, kteří si z důvodu pracovní doby přáli i zahájení sobotního prodeje. Věřím, že se osvědčí a lidé přijdou nakupovat, aby se jejich prodejcům vyplatilo jezdit i do Litoměřic,“ přeje si místostarosta Karel Krejza.

Tržnice Felixe Holzmanna by letos měla žít mnohem více, než tomu bylo loňský rok. K Liborovi Uhlíkovi a jeho akcím se letos přidá více také Lorefa Kafe s jarmarky a kulturními akcemi.

“Přesuneme sem všechny prodejní akce od kavárny FérKafe v Parku Václava Havla a přidáme kulturní páteční a sobotní podvečery ve spolupráci s dalšími partnery. Chceme zde vytvořit prostor pro drobnou kulturu taky, aby zde lidé nejen nakupovali, ale také si přišli odpočinout. Spolupracovat chceme také s Okresní hospodářskou komorou či Destinační agenturou České středohoří a představovat zde místní producenty, držitele ocenění Regionální značka, ale i další místní podnikatele, kteří se budou moci setkat na jednom místě,” dodává Dostal.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -