Podle nejnovějších průzkumů divácké popularity jsou Ulice, vysílaná už neuvěřitelných 15 let na televizní stanici Nova, a Slunečná, kterou loni představila Prima, z tuzemských seriálů u českých diváků nejoblíbenější. A pozor, a to nejenom mezi seriály současnými, ale i bez ohledu na rok vzniku.

Seriál SlunečnáMarkem Lamborou (25) a Evou Burešovou (27) v hlavních rolích se zkrátka dočkal obrovské divácké přízně – a to průzkum, který exkluzivně pro Mediář provedla loni v listopadu agentura Nielsen Admosphere na Českém národním panelu, zohledňoval pouze respondenty starší patnáct let.

Slunečná má přitom obrovské množství diváků nezletilých, jak dokázal loni v létě takzvaný „Slunečný bus“, co objížděl různá česká města a dětské tábory, kde se mohli malí fanoušci seriálu se svými oblíbenými hrdiny vyfotit, udělat si s nimi selfie a tak dále.

Ze současných děl následují v žebříčku popularity Ordinace v růžové zahradě (3. místo) na Nově, která k velké nelibosti fanoušků nedávno oznámila svůj blížící se konec (alespoň v té podobě, v jaké Ordinaci známe), a krimiseriál Polda s Davidem Matáskem (57) na Primě, který je prý více oblíbený muži než ženami. Ze starších diváci vyzdvihli také retroseriál Vyprávěj a Četnické humoresky z České televize a sitcom Comeback z Novy.

VIDEO: Slunečná se po vánoční pauze opět vrátila na obrazovky

Video
Video se připravuje ...

Slunečná opět na obrazovkách TV Prima

Nejradši mají čeští diváci seriály detektivní a kriminální, které zároveň považují za nejkvalitnější z naší domácí seriálové tvorby. Například všechny tři série Labyrintu Jiřího Stracha (47) vždy lámaly žebříčky sledovanosti.  Za nejmíň kvalitní diváci považují české sci-fi a fantasy série, přestože, ruku na srdce, jich zase tolik nevzniklo. Nějaký seriál aspoň občas sleduje 84 % respondentů výzkumu a častěji jsou to ženy spíše nežli muži: seriály prý dokonce sleduje devět z deseti žen.

Všechny výše zmiňované seriály měly své zastoupení i v hlasování o nejoblíbenějšího herce či herečku. Tři nejčastěji spontánně uvádění herci byli Ivan Trojan (56), hvězda například Vražd v kruhu, Ztracené brány, Ďáblovy lsti a Četnických humoresek, Eva Burešová, co ztvárňuje hlavní hrdinku Slunečné, a Martin Dejdar (55), známý jako svérázný Ozzák z Comebacku.

VIDEO: Ordinace se v novém roce vrací ve velkém stylu, záchranka se svlékla do naha! 

Video
Video se připravuje ...

Ordinace se v novém roce vrací ve velkém stylu, záchranka se svlékla do naha! TV Nova

Fotogalerie
159 fotografií