Vlivný fotbalový funkcionář Berbr je opět na svobodě, ve vazbě strávil téměř tři měsíce

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr byl po téměř třech měsících propuštěn z vazby. Šestašedesátiletý vlivný a kontroverzní funkcionář je nejvýše postavenou osobou v kauze údajného ovlivňování výsledků, kterou v říjnu rozpoutal rozsáhlý policejní zásah. Zároveň je obviněn ze zpronevěry.

Praha (Aktualizováno: 14:23 13. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Berbr na tiskové konferenci Fotbalové asociace

Někdejší místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Z 20 obviněných v kauze jsou už všichni na svobodě. Už na začátku týdne byl z vazební věznice propuštěn také někdejší sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz.

Vyšehradský funkcionář Rogoz byl propuštěn z vazby, podle právníka na tom není psychicky dobře

Číst článek

Oba kontroverzní funkcionáři budou nyní vyšetřováni na svobodě, neboť státní zastupitelství nepožádalo o prodloužení tříměsíční lhůty. Na Berbra a Rogoze byla 16. října uvalena vazba, aby nemohli ovlivňovat svědky.

Kauzu údajného ovlivňování utkání prostřednictvím rozhodčích rozpoutal v polovině října policejní zásah na několika místech v zemi včetně pražského sídla Fotbalové asociace ČR. Kriminalisté tvrdí, že vše řídila organizovaná zločinecká skupina.

Podle médií mělo jít hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí do druhé ligy. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek.

Je utopie, že by lidi, co mu byli nejblíž, nevěděli, co dělá, říká o Berbrovi bývalý sudí Kovařík

Číst článek

Podle vyšetřovatelů Národní centrály proti organizovanému zločinu Berbr a skupina lidí kolem něj také zpronevěřili 850 tisíc korun z Plzeňského krajského fotbalového svazu.

Šestašedesátiletý Berbr už rezignoval na post místopředsedy Fotbalové asociace ČR a na pozice ve výkonném výboru i šéfa plzeňského krajského fotbalového svazu, později odstoupil také z představenstva STES, marketingové společnosti Fotbalové asociace. Rogoz byl zase propuštěn z pozice sportovního ředitele Vyšehradu.

Funkce v českém fotbale opustila rovněž Berbrova partnerka Dagmar Damková, která na vlastní žádost skončila i v komisi rozhodčích UEFA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme