Moderátor BBC podle sítí brilantně shrnul uplynulý rok. Nejdřív mlčel, potom řekl „sbohem“

Události roku se v redakcích dají rekapitulovat různě. Rok 2020 byl tak či onak těžký pro leckoho. Jak tedy shrnout něco, co si mnozí raději nechtějí připomínat? Moderátor BBC se rozhodl pro lakonickou výpustku.

Moderátor BBC Simon McCoy je známý smyslem pro nadsázku – a nebojí se ho prodat ve vysílání. Když o silvestrovské noci z obrazovky navnadil diváky na speciální program, uvedení trvalo déle než samotné shrnutí.


„Jdeme na to,“ zmínil McCoy. Následovala zhruba sekundová pauza a lakonické „Přesně tak. Sbohem, 2020.“

Za originální glosu se mu dostalo uznání na Twitteru. „Simon McCoy hovořící k 7,5 miliardám lidí…,“ stojí v jednom komentáři k široce sdílenému videu.


Na loňský rok by nejraději zapomnělo i Chorvatsko. Několikrát ho postihlo zemětřesení – naposledy krátce před silvestrem. Otřesy přímo během živých vstupů zažil štáb al-Džazíry nebo stanice N1. Zemětřesení zasáhlo oblast kolem obce Petrinja. Bylo znát i v 60 kilometrů vzdáleném Záhřebu, včetně tamních redakcí a studií.

Menší zemětřesení (obrazně) zažil i tým zpravodajské stanice WGN9 v Chicagu. Během vysílání přestala fungovat většina kamer i mikrofony. A tak se redakce musela spolehnout na improvizaci a humor. Víc už v přiloženém videu.