Povislá či asymetrická ňadra se mohou díky plastice prsu během pár hodin proměnit v chloubu. Úpravu poprsí proto podstupuje čím dál více žen, a to nejen těch slavných. Možná že právě vaše sousedka, které drží ňadra pevně i bez podprsenky, absolvovala estetický zákrok. Shledáváte svůj hrudník jako nevyhovující? Zvažuje vaše kamarádka zpevnění prsou? Čtěte dál!

Plastika prsu jako cesta k lepšímu sebevědomí

Přesně tak. Dobrá operace ženám zvedne nejen ňadra, ale i tolik potřebnou sebedůvěru. Vždyť ženské poprsí je symbolem smyslnosti a přitahuje nejvíce pozornosti mužů, ať chceme či ne. Proto tuto část svého těla hodnotí ženy tak často a tak kriticky. Průzkum ukázal, že ¾ dotázaných žen nejsou se svými vnadami spokojeny a cítí se kvůli nim nejistě.

Podívejte se na 4 nejčastěji uváděné „prsní nedostatky“:

  • nízká pevnost, povislost
  • asymetrie
  • malé nebo vpáčené bradavky
  • velikost poprsí

K zakrytí či zmírnění nedokonalostí poslouží kvalitní podprsenka, ale vyjít si „na ostro“? Ani náhodou! Úprava prsou ale dodá odvahu nosit velké výstřihy nebo šaty bez ramínek a cítit se přitom dobře.

Pevná prsa neznamenají vždy silikon

Modelace prsou bez implantátů upravuje jejich pevnost a tvar, vyřešit může i problém vpáčených bradavek či korekci prsních dvorců. Každopádně však neřeší velikost, objem ňader zůstává po operaci stejný. Možností provedení zákroku je více, záleží na konkrétním požadavku ženy. Smyslem operace je redukce a přemístění tkáně a zpevnění žlázy, nikoliv vložení silikonové výplně.

Věděli jste, že modelace se v loňském roce umístila na 5. příčce zákroků estetické medicíny v ČR?

Ať jsou pořádně vidět!

Pokud žena touží po větších a plnějších ňadrech, musí podstoupit modelaci prsou s implantáty. Současně s úpravou tvaru vloží lékař při zásahu pod prsní žlázu či sval silikonový implantát. Jeho velikost si žena zvolí sama, ale je žádoucí dodržet poměr velikosti implantátu k šíři prsů a trupu.

Jak oblíbené je zvětšování?

V České republice se drží na druhé pozici zákroků, hned za miniinvazivními omlazujícími procedurami. Zato v USA se suverénně pohybují na čele pomyslného žebříčku. Čistě pro zajímavost – projděte si tento žebříček podrobněji.

Zákroky estetické medicínyČRUSA
1. místoMiniinvazivní omlazující procedury obličejeZvětšení prsou
2. místoZvětšení prsouLiposukce
3. místoOperace víčekZmenšení nosu
4. místoOperace nosuBotox
5. místoModelace prsouOperace stydkých pysků

3 způsoby zvednutí prsou bez operace

  • posilování prsních svalů
  • doplňky stravy pro pevnost či zvětšení objemu
  • kosmetika a gely na zpevnění pokožky

Upřímně, výsledek nikdy nebude takový. Zvláště v případě poklesu poprsí a vzniku kožních přebytků je jediným efektivním řešením, jak mít pevný a bujný dekolt, chirurgický úkon. Nicméně pokud je pro vás cena modelace moc vysoká, ať už po stránce finanční či fyzické, stojí tyto metody za vyzkoušení.

Co poradit kamarádce?

Teď už tedy víte, jaké existují možnosti vylepšení ženských vnad. Při příštím setkání můžete přítelkyni vysvětlit, jaké jsou mezi nimi rozdíly. Objasněte jí, že záleží na tom, zda chce zvětšit objem nebo jen upravit tvar. A popřemýšlejte i vy při nespokojeném pohledu do zrcadla.

I když to není fér, postupující věk, gravitace a další faktory promění dámské půvaby v mindrák. Šla byste kvůli tomu „pod kudlu“ nebo upřednostňujete neinvazivní metody? Podělte se s námi i ostatními ženami o svůj názor nebo fígl na zpevnění, který jsme v článku nezmínili!