Hlavní obsah

Vraždou na faře v Chudobíně se musí znovu zabývat krajský soud

Brno

Nejvyšší soud zrušil rozsudek nad Miroslavem Vepřekem, jenž si měl odpykat 17,5 roku ve vězení za vraždu na faře v Chudobíně na Olomoucku. Případ musí znovu projednat olomoucká pobočka Krajského soudu v Ostravě. Nové jednání bude 15. února, plyne z databáze InfoSoud.

Foto: Petr Marek, Právo

Miroslav Vepřek u olomouckého krajského soudu.

Článek

„Podle názoru Nejvyššího soudu dosud nebyl skutkový stav věci náležitě objasněn. Obžalovaný byl vzat do vazby,“ uvedl Michal Jelínek, který je pověřený řízením pobočky krajského soudu. Nejvyšší soud zatím plné odůvodnění nezpřístupnil.

Mladíka, který kamarádovi rozbil hlavu pohrabáčem, soud poslal na 9,5 roku za mříže

Krimi

Vepřek podle zrušeného verdiktu svou oběť nejprve několikrát bodl nožem, a nakonec ubil pohrabáčem. Původně čelil obžalobě z vraždy. Olomoucký krajský soud jej potrestal jen za zabití kvůli předchozímu útoku poškozeného a uložil mu 9,5 roku vězení. Vrchní soud v Olomouci ale trest zpřísnil a kvalifikoval čin jako vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem.

Policie zadržela podezřelého z vraždy muže na faře na Olomoucku

Krimi

Tragédie se stala v noci na 25. dubna 2019 v budově farního úřadu. Vraždě předcházela potyčka mezi obžalovaným a šestadvacetiletým mužem. Jako první nejspíš zaútočil Vepřekův sok, nakonec se ale sám stal obětí. Vepřek proti němu použil nůž a pohrabáč, způsobil mu těžká zranění.

Na faře na Olomoucku někdo zavraždil mladého muže. O pachateli policie mlčí

Krimi

Vepřek, mladý strojní mechanik, se k vraždě přiznal. S kamarádem si prý vyjeli na Litovelsko. Kamarád jej také v noci zavedl do budovy farního úřadu, protože tam prý dříve bydlel. Muž byl podle Vepřeka pod vlivem pervitinu, do potyčky se dostali po předchozím banálním sporu. Podezřelého mladíka zadrželi policisté o týden později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám