Řidič naboural v Chebu jedenáct aut. Tvrdí, že jeho autobus měl poruchu

  16:12
Jedenáct zaparkovaných aut poškodil při nehodě autobus v Chebu. Ten se v úterý večer řítil ulicemi poté, co se podle řidiče zablokoval plynový pedál.

Událost se stala v půl jedenácté večer. Sedmdesátiletý řidič linkového autobusu podle policie zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze pozemní komunikace.

„Vjel na travnatý pás a poté narazil do řady zaparkovaných vozidel. Nárazem poničil jedenáct zaparkovaných osobních automobilů, a tím způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující jeden milion korun,“ informoval krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Na místě zasahovali i chebští hasiči. „V době nehody byl autobus bez cestujících,“ řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Kolize se obešla bez zranění.

Řidič policistům řekl, že autobus měl technickou závadu. Poté, co se zablokoval plynový pedál, stal se podle šoféra vůz neovladatelným.

„Řidič autobusu se po dopravní nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem,“ uvedl Kopřiva. Muž dostal na místě pokutu.

Autor: