Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jeden z nejhorších závodů české historie. Sprint v Oberhofu opanoval Bö, Moravec dojel osmapadesátý

Johannes Thingnes Bö dokončuje vítězný sprint v Oberhofu. foto: ČTK

Oberhof - Biatlonista Ondřej Moravec skončil ve sprintu v německém Oberhofu až na 58. místě a nebodoval. Nejrychlejší byl Nor Johannes Thingnes Bö a ve Světovém poháru si na konto připsal 51. výhru.
  16:07aktualizováno  16:15

Přesně střílející Bö zvítězil o 12,4 vteřiny před krajanem Sturlou Holmem Laegreidem a dál vede pořadí SP. Třetí byl Němec Arnd Peiffer.

Šestatřicetiletý Moravec udělal dvě chyby při střelbě vleže, stojku odstřílel čistě a za vítězem zaostal o téměř dvě a půl minuty. „Byly to chyby, které mě mrzí, ale zpátky to nevezmu. Dvě tady je strašně moc,“ řekl Moravec České televizi.

Jakub Štvrtecký jel čtyři trestná kola a skončil sedmasedmdesátý, junior Mikuláš Karlík netrefil pět terčů a při premiéře mezi elitou dojel na 99. pozici, poslední z klasifikovaných.

Český tým mužů je výrazně prořídlý kvůli koronaviru. V karanténě jsou Michal Krčmář, Adam Václavík, Tomáš Krupčík, Vítězslav Hornig či Milan Žemlička. Junior Karlík přijel narychlo a na páteční štafetu by mohl dorazit Jonáš Mareček, pokud si ve čtvrtek vyjede na IBU Cupu v německém Arberu kvalifikační body pro SP.

Ve čtvrtek poběží sprint ženy, kterým se nákaza covidem-19 vyhnula a zůstaly v plném složení. Následovat budou v pátek (muži) a v sobotu (ženy) štafety a v neděli program v Oberhofu zakončí závody s hromadným startem.

Autor: