Zlín zabral, vyšlápl si na Liberec. Na nájezdy jsem si věřil, hlásí Huf

Foto: Jiří Zaňát, beranizlin.cz

13. ledna 2021, 16:59

Lukáš Mihal

Zlín po delší době opět slaví vítězství! I podruhé v sezoně si vyšlápl na Bílé Tygry z Liberce, kterým se navíc v poslední době neskutečně dařilo, protože před duelem ve Zlíně vyhráli osm z devíti zápasů. Ani proti Beranům nebyli daleko od vítězství, protože dotáhli zápas do samostatných nájezdů, tam už ale byli šťastnější ševci, kteří po výsledku 4:3 zlomili další sérii proher.

„Máme určitě radost. Každý hráč z týmu předvedl výborný výkon, takže já si myslím, že je to velice ubojovaný zápas a cenné dva body,“ hodnotil utkání brankář Daniel Huf, který předvedl fantastický výkon – vychytal 40 střel soupeře.

Zlín tak odčinil dvě domácí porážky s Kometou a poslední neúspěch na ledě Českých Budějovic. V těchto zápasech nebyl ani jednou ve vedení, což byl nejspíš klíčový faktor. Proti Liberci si totiž po většinu času vedení držel, a i když v samotném závěru základní hrací doby o něj přišel, nakonec stejně dotáhl zápas do vítězného konce.

„Samozřejmě nám to pomůže, každý bod je teď hodně cenný, zvlášť když je to výhra nad silným Libercem a ještě takovým způsobem. Na konci zápasu sice srovnali, takže o to je to sladší, když jsme jim to pak vrátili v nájezdech. Opravdu nám to pomohlo a každý je za tu výhru rád,“ uvedl mladý gólman.

V prodloužení ale měli jednoznačně navrch hosté. Ti v něm sehráli přesilovou hru, celkově vyprodukovali čtyři střely, zatímco domácím hokejistům nedovolili ani jednu, ale rozhodnout nedokázali, takže musely přijít na řadu samostatné nájezdy.

„Určitě jsem si věřil. Do brány musíte jít s tím, že si věříte, takže já jsem tam šel s čistou hlavou a s tím, že klukům pomůžu a vyhrajeme. Věřil jsem, že jim vrátíme to vyrovnání na poslední chvíli,“ netajil se sebevědomím Daniel Huf.

Ten z pěti nájezdů dostal jediný gól, přičemž proti Adamu Musilovi vytasil skvělý zákrok, kdy mu vykopl gólové zakončení z brankové čáry, o regulérnosti branky muselo dokonce rozhodovat video. „Roztáhl jsem se tam co nejvíc to šlo, ale trošku v podvědomí jsem si myslel, že jsem to chytil, že to bylo před čárou, protože jsem tu nohu měl natáhnutou na čáře.“

Kaňka? Honejsek a Šlahař nedohráli

Zlín může mrzet ztráta bodu, protože přišel o vyrovnání až v předposlední minutě zápasu. Nakonec si ale zlepšil náladu vyhranými nájezdy a trošku se tak bodově dotáhl na dvanácté Vítkovice, aktuálně na ně má pětibodovou ztrátu. Liberec je pátý, padl po čtyřech výhrách za sebou, čímž se trochu vzdálil od nejlepší čtyřky, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off.

Kaňkou pro domácí tým však může být ztráta Antonína Honejska a Jakuba Šlahaře, kteří zápas nedohráli. Uvidíme, jak zranění budou vážná, protože tito hokejisté patří dlouhodobě mezi nejproduktivnější hráče Beranů.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz