Dnes Sobota - jasno 20°C
Zítra Neděle - skorojasno 24°C
Sobota 27. 4. 2024
Svátek má Jaroslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Zpravodajství

Praha 4 varuje před podvodníky

Radnice čtvrté městské části upozorňuje obyvatele na nárůst nabídek podomního prodeje v Praze, především na sídlištích. Tento prodej se většinou maskuje jako nejrůznější ankety či nabídky servisu oken a jiných služeb.

Podomní prodejci se snaží pod těmto záminkami získat pozornost lidí a poté jim vnutit zboží či službu, které nepotřebují, anebo může dokonce jít o tipaře, kteří pro vykradače bytů vytipovávají byty, které lze snadno vykrást.

„Nepouštějte nikoho do domu nebo dokonce do bytu, nevěřte tomu, že je posílá vaše družstvo či společenství vlastníků jednotek, o tom byste byli určitě předem informování,“ upozorňuje členka zastupitelstva a předsedkyně Výboru pro bezpečnost městské části Praha 4 Lucie Michková (ODS).

„Chraňte svůj majetek, ale i majetek vašich sousedů. Pokud u vás bude někdo zvonit a domáhat se vpuštění do domu, upozorněte ho, že okamžitě zavoláte linku 156 nebo 158 (Městskou policii hl. m. Prahy nebo Policii ČR)," dodává Michková.



Podomní prodej je v hlavním městě Praze nařízením č. 8/2015 Sb. hl. m. Prahy od dubna 2016 zakázán.





Autor: TZ, red

Senior utonul v řepském bazénu

25. dubna 2024 ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

25. dubna 2024 v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru