Energetické Třebíčsko: Tendr na Dukovany musí vyhlásit tato vláda!

Zpráva o odložení vyhlášení „jaderného tendru“ na výstavbu nových bloků Jaderné elektrárny Dukovany za 160 miliard korun přinutila předsedu sdružení Energetického Třebíčska Vítězslava Jonáše varovně zvednout prst.

Předseda Energetického Třebíčska Vítězslav Jonáš varovně zvedl prst směrem k vládě. Pokud vláda nevyhlásí tendr na výstavbu Dukovan, přijdou hlasitější protesty.

Zveřejnil(a) Obcasnik.eu dne Středa 13. ledna 2021

Sedm let usiluje Energetické Třebíčsko pod Jonášovým vedením o udržení energetického regionu a bojuje za výstavbu nových jaderných bloků v Dukovanech.  Na konci února chce sdružení Energetické Třebíčsko rozhodnout o dalším postupu. A nemusí už stačit jen varovně zvednutý prst předsedy Jonáše.

„Byl bych rád, kdyby tendr na výstavbu nových bloků Dukovan byl bezproblémový. Ale on problémový bude, hlavně pokud budeme někoho vyřazovat v průběhu tendru,“ řekl předseda Jonáš.

Nemohl byste vládě poradit, jakou variantu výstavby Dukovan zvolit?

Jako Energetické Třebíčsko chceme, aby se začalo stavět. Kterou variantu zvolit je věcí politiků. Politici jsou zodpovědní za rychlost výstavby, nemůžeme stavět dvacet let. Vláda nám řekla, že rozhodnutí může být až v únoru. Nechat rozhodnutí o vyhlášení tendru příští vládě je špatná varianta.

Jak můžete jako Energetické Třebíčsko stát přesvědčit, aby rychle rozhodl o vyhlášení tendru na Dukovany?

Bez výstavby nových bloků Dukovany dlouho nepoběží. Může se stát, že bude chybět elektrická energie. Prodlužování životnosti současných bloků se prodraží. Pro dlouhodobý provoz potřebujeme zahájit výstavbu nových bloků Dukovan.

Kdo by měl dát slib termínu vyhlášení tendru na Dukovany?

Slibům už moc nevěříme. Měl by být tendr vyhlášen a jestli vyhlášen nebude do konce února budeme hodně nahlas křičet.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů