Trest za vraždu v herně platí, pachatele mimo jiné usvědčil nedopalek cigarety

Nejvyšší soud odmítl dovolání Martina Vosyky, který zavraždil ženu obsluhující v nelegální herně ve Žďáru nad Sázavou. Odpyká si 17 let ve vězení. Nejvyšší soud rozhodl bez veřejného jednání. Odůvodnění zatím nezpřístupnil. Výsledek ČTK sdělila Klára Belkovová, mluvčí Krajského soudu v Brně, který se případem zabýval jako první instance.

Podle obžaloby Vosyka zasadil třiapadesátileté ženě nožem několik ran do hrudníku a břicha. Na místě zemřela. Z herny odešel s tržbou 165.000 korun. Zamaskovaný čepicí, tmavými brýlemi a silnou bundou prošel kolem bezpečnostních kamer na ulicích v okolí herny. Motivem pro vraždu byly podle obžaloby jeho dluhy až 2,5 milionu korun.

Proti obžalovanému svědčil nedopalek cigarety s DNA, stejně jako bankovka vložená jako poslední do automatu, na kterém obvykle hrával. Jako podpůrné důkazy posloužily záznamy z pouličních kamer a posudek z oboru biomechaniky porovnávající Vosykův pohyb s postavou na záznamu.

Vosyka při procesu vinu popíral. Tvrdil, že v den vraždy v herně nebyl, naposled ji navštívil o den dřív. Podle jeho obhájce mohly být důkazy na místě činu nastraženy a se záznamy z kamer mohl někdo manipulovat. Obhajoba poukazovala na to, že chybí přímé důkazy.

Související

Více souvisejících

Vražda Nejvyšší soud Brno život

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy