SkyUp začala nabízet letenky z Brna do Kyjeva

Ukrajinská letecká společnost SkyUp začala prodávat letenky z Brna do Kyjeva. Přímé spojení plánuje spustit od 25. dubna. Napsal to server Zdopravy.cz. Podle rezervačního systému na stránkách společnosti vyjde od poloviny května zpáteční letenka na 71 dolarů (v přepočtu asi 1 530 korun). Společnost získala povolení také pro linku z Kyjeva do Ostravy, tam ale zatím letenky nenabízí.

Ukrajinská letecká společnost SkyUp začala prodávat letenky z Brna do Kyjeva

Linka bude v provozu dvakrát týdně, a to ve čtvrtek a v neděli. Pro brněnské letiště by šlo o vítanou vzpruhu, jelikož tam nyní nelétají žádné pravidelné linky. Na jaře se tam má vrátit irský Ryanair s linkou do Londýna. „Vedení Letiště Brno jedná o nové pravidelné lince na Ukrajinu i společně s městem a krajem již delší dobu. Pevně věříme, že se nám brzy podaří vše dotáhnout do úspěšného konce. Povolení letů a nyní nalistování letenek do rezervačního systému jsou samozřejmě důležité dílčí kroky,“ řekl mediální zástupce brněnského letiště Jakub Splavec.

Uvedl, že faktický začátek linky závisí na aktuální situaci kolem koronavirové pandemie. „Věříme ale, že společně s restartem pravidelné linky do Londýna to bude skvělý začátek do lepších měsíců, než byly ty v roce 2020,“ dodal Splavec.

Předseda představenstva Letiště Brno Milan Kratina už loni v září zmínil Ukrajinu jako jednu z destinací, o nichž jednají. Mezi další by podle něj mohly patří Severní Porýní-Vestfálsko v Německu, centrální Francie či Británie.

SkyUp v současnosti do Česka nelétá, před koronavirovou krizí nabízela spojení z Prahy do Kyjeva a Lvova. Toto spojení chce obnovit v březnu, od května chce začít z Prahy létat ještě do ukrajinského Záporoží.

Foto: Shutterstock.com

 

Nejnovější články z rubriky Česko a jeho regiony

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: CzechTourism

Zahraniční odborníci na cestovní ruch poznali Karlovarský kraj

První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...

Číst více
Foto: DMO Český Krumlov Region

Web destinace Český Krumlov Region uspěl ve Zlatém erbu

Webové stránky destinace Český Krumlov Region zabodovaly jako jedny z nejlepších v republice v soutěži Zlatý erb. V kategorii měst a obcí se umístily na druhé příčce v rámci Ceny místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci. Ocenění se předávala...

Číst více