Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2021 10:05:02

Od svého založení požadujeme radikální změnu politického systému!

Od svého založení požadujeme radikální změnu politického systému!

SPD bude v parlamentních volbách prosazovat priority vycházející z programu hnutí.

Přivítali jsme oznámení prezidenta republiky Miloše Zemana, že vyhlásí termín sněmovních voleb na 8. a 9. října 2021. Toto okomentoval prezident s tím, že chce kandidujícím stranám dopřát dost času na kampaň. Hnutí SPD pracuje na volebním programu, který představí veřejnosti v březnu 2021.

Zpracováváme svůj volební program, který bude v souladu s vytýčenými prioritními body dlouhodobého politického programu hnutí a přizpůsobený s ohledem na současnou situaci s racionálním výhledem do budoucna. Prioritou pro nás bude prosazení změn, které vrátí občanům důvěru v budoucnost. Změny, které vrátí smysl poctivému podnikání a práci, kdy pracující budou mít jistotu, že za svou práci dostanou důstojnou mzdu a za své daně důstojnou penzi, vzdělání, zdravotní a sociální péči. Stát musí sehrávat pro naše občany roli garanta jejich bezpečí, strážce práva a svobody a zajistit sociální solidaritu potřebným. Nyní uvedu některé body z našeho politického programu hnutí, ze kterých bude vycházet náš volební program pro nadcházející říjnové parlamentní volby.

Hnutí SPD od svého založení požaduje radikální změnu politického systému. Chceme přímou demokracii, odvolatelnost politiků a uzákonění širokého referenda jako nejvyššího projevu vůle občanů. Též prosazujeme uzákonění osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků, soudců, státních zástupců a exekutivy.   

Pro naše občany chceme zajistit stát sloužící občanům, ve kterém se dodržuje právo a spravedlnost. Musíme vybudovat koncepční a udržitelný sociální, vzdělávací a zdravotní systém, chránicí rodinné hodnoty. Budeme požadovat stabilní vzdělávací a zdravotní systém, který bude dostatečně pokryt potřebnými zdroji a kde bude oceněna práce zaměstnanců ve školství a zdravotnictví. Nadále budeme odmítat pozitivní diskriminaci a preferenci občanů na základě rasy, etnika nebo náboženství. Nebudeme omezovat právo občanů legálně nabývat a držet zbraň.

Též nedovolíme další okrádání občanů lichvářskou a exekutorskou mafií, a proto prosazujeme přijetí zákona proti lichvě a legislativně znemožníme spekulativní exekuce majetku občanů na základě lichvářských půjček. Exekuce musí respektovat základní občanská práva, nikdo nemůže být takto připraven o bydlení a důstojnost. Prosazujeme snížení byrokracie ve státních organizacích. Navrhneme motivační pobídky pro podnikatele a živnostníky, kteří byli nejvíce zasaženi dopady vládních opatření v souvislosti s šířením nemoci covid-19. Podporou podnikatelského prostředí v průmyslu, zemědělství a službách vytvoříme nová pracovní místa. Pro podnikatele tak vytvoříme podmínky, které budou předpokladem pro udržení hospodářského růstu republiky. Podpoříme podnikání v oborech s vysokou přidanou hodnotou a budeme prosazovat zásadní snížení administrativní zátěže spojené s podnikatelskou činností. Důkladně budeme nakládat s daněmi vybranými od našich občanů, které nedovolíme použít na nehospodárné nepotřebné projekty, jako například financování politických neziskovek. Důrazně také prosazujeme výrazné daňové zvýhodnění u daně z příjmu fyzických osob pro rodiny s třemi a více dětmi.

Budeme chtít prosadit zákon o prokázání původu nabytého majetku občana a v případě, že nebude doloženo jeho legální nabytí, bude zdaněn 100% daní. Nechceme už žádné tunelování školství, životního prostředí, zdravotnictví, bezpečnosti země a sociálních služeb drahými a nefunkčními projekty. Veřejný sektor musí sloužit občanům a ne k obohacování kmotrovských stranických mafií. Za korupci a rozkrádání veřejných prostředků musí následovat trest. K tomu musí fungovat nezávislá policie, státní zastupitelství a soudy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama