Jste zde

Energy Harvesting nakrmí i LTE-M/NB-IoT komunikaci

Integrovaný obvod AEM pro energy harvesting ve spojení s platformou Monarch LTE-M/NB-IoT eliminuje jednu z největších slabin mobilních IoT aplikací – závislost na bateriích.

Řada inovativních nápadů vzniká z přesvědčení, že „to“ musí jít nějak vyřešit. Ze stejné myšlenky vzniklo i společné řešení firmy Sequans, výrobce modulů a e-peas, výrobce čipů, pro kterého je energy harvesting jednou z domén. Společný projekt potvrzuje, že LTE komunikační modul pro datově štíhlé LTE NB, ale i více hladové LTE-M, lze krmit i bez napájení či problematické baterie. Použitý obvod AEM10941 ve spojení s fotovoltaickým článkem a kapacitním úložištěm vystačí jak pro komunikační modul, tak pro jednoduché senzory typu fotosenzor a vlhkostní senzor. Použitý fotovoltaický článek je přitom z kategorie indoor, což znamená, že si vystačí i s nižší hladinou osvětlení a nepředpokládá celodenní opékání na slunci. Při 15 cm2 a osvětlení 500 lx sesbíraná energie stačí modulu na odeslání dat 8x denně.

Sequans, výrobce modulů Monarch očekává, že tento kit pomůže překonat IoT projektům dosavadní limity, spojené s napájením, nebo životností baterií. Navíc se zdá, že solární článek a kapacitní úložiště splňují současná kritéria pro CO2 neutrální projekty, takže o budoucnost má systém postaráno.

 www.e-peas.com
www.sequans.com.

Hodnocení článku: