BK MLADÁ BOLESLAV

Třetí zápas proti Dynamu. Bruslaři se po 10 dnech vrací do Pardubic

13. 1. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Poslední dva domácí duely zvládli Bruslaři na výbornou a po úterním vyrovnaném utkání s třineckými Oceláři se vyšvihli na druhou příčku tabulky. Na aktuálně první sparťany jim chybí pouze dva body, navíc oproti Pražanům mají ještě zápas k dobru. Poslední střetnutí s Pardubicemi hrané 5. ledna nabídlo napínavou podívanou, již ukončil až penaltový rozstřel. V 10. sérii nájezdů rozhodl o bodovém přídělu Oscar Flynn. Jak si povedou svěřenci trenérského dua Rulík – Patera tentokrát? Podaří se boleslavským hokejistům zvítězit nad Pardubicemi po jedenácté v řadě? Zápas můžete sledovat v pátek 15. ledna od 18:00 prostřednictvím Hokejka TV.

Pardubicím se opravdu vyvedl závěr roku, kdy zaznamenaly osm výher v řadě. V novém roce se jim na vítěznou šňůru navázat nepodařilo a nyní čelí výsledkům jak na horské dráze. Z posledních pěti duelů si Východočeši připsali sedm bodů za dvě výhry a prohru na nájezdy. Bod z penaltové loterie vybojovali právě proti Mladé Boleslavi. „Nedá se nic dělat. I takové zápasy jsou. Samozřejmě jsme rádi za bod, ale měly být tři. Mrzí to. Škoda, že jsme nevyhráli,“ hodnotil vyrovnaný souboj s Bruslaři třígólový střelec Matěj Blümel.

V úterním klání se představili na ledě Karlových Varů, kde až do třetího dějství měli zápas ve své režii. Během poslední dvacetiminutovky se podařilo Energii srovnat na 4:4. Nakonec ale k rozdělení bodů nedošlo, v 58. minutě vstřelil rozhodující gól Ondřej Roman. „Odehráli jsme velice dobrý zápas, první dvě třetiny jsme byli asi lepším týmem, vypracovávali jsme si šance. Ve třetí třetině nás samozřejmě trošičku dostala pod tlak tři zbytečná nebo možná i některá nešťastná vyloučení. Karlovy Vary mají dobrou přesilovku, takže tam nás dostaly pod tlak. Dostali jsme z toho gól odrazem od plexiskla, ale jinak jsme to nějakým stylem ustáli a nakonec se k nám přiklonilo štěstí, když jsme rozhodli pátým gólem,“ okomentoval výhru nad Karlovými Vary trenér Dynama Richard Král.

Ve středu začala po internetu kolovat zpráva o kauze Jana Mandáta, který byl podle informací klubu po zápase s Bílými Tygry pozitivně testován na doping. „Po obdržení rozhodnutí jsme se sešli s Janem Mandátem, který užití zakázané látky popřel. Na jeho požadavek bude ve specializované laboratoři v Německu přezkoumán kontrolní vzorek B. Do doby, než bude výsledek přezkoumání znám, a celá situace vyřešena, se nebudeme k této věci dále vyjadřovat,“ uvedl člen pardubického představenstva Dušan Salfický.

Pro pětadvacetiletou oporu Pardubic to nyní znamená zákaz působení ve všech soutěží spadající pod ČSLH, a to až do konečného vyřešení případu. Pokud se rozhodnutí potvrdí, bude to pro Dynamo znamenat velkou ztrátu. Jan Mandát si ve 30 zápasech získal 14 bodů za devět gólů a pět asistencí a svou hrou si vysloužil i pozvánku na prosincový turnaj české reprezentace v Rusku.

Sestavy z posledního utkání

HC Dynamo Pardubice: Kantor – Ďaloga, Nakládal, Mikuš, Holland, Kolář, Hrádek, Vála – Mandát, Poulíček, Kusý – Anděl, Roman, Camara – Paulovič, Kousal, Blümel – Pochobradský, Rohlík, Koffer.

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hrbas, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Klikorka, Šidlík – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Alderson.

Statistiky

enteria arena | 15. 1. 2021 18:00

HC Dynamo Pardubice 35. kolo BK Mladá Boleslav
8. místo, 47 bodů umístění 2. místo, 61 bodů
85:94 skóre 106:73
5:1 (Vítkovice)
nejvyšší výhra 11:4 (Karlovy Vary)
1:7 (Liberec, Sparta) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň, Vítkovice)
2 utkání bez vstřeleného gólu 1
1 utkání bez inkasovaných gólů 3
17,43 % využití přesilových her 12,77 %
19 góly v přesilových hrách 18
76 % ubráněná oslabení 82,35 %
3 góly v oslabeních 2
Matěj Blümel, 22 bodů nejproduktivnější hráč David Šťastný, 33 bodů
Matěj Blümel, 12 branek nejlepší střelec David Šťastný, 17 branek
Juraj Mikuš, 14 asistencí nejlepší nahrávač David Šťastný, 16 asistencí
Anthony Camara, +9 nejlepší hráč v +/- Petr Šidlík, +21
Ondřej Rohlík, Rhett Holland,
oba -6
nejhorší hráč v +/- Jan Stránský, -2
Rhett Holland, 47 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 82 minut
Jakub Nakládal, 79 bodů Radegast index Martin Pláněk, 63 bodů
Pavel Kantor 90,30 %
Milan Klouček, 86,65 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 91,44 %
Gašper Krošelj 89,93 %
Pavel Kantor 2,68
Milan Klouček 4,88
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,15
Gašper Krošelj 2,55