Hlavní obsah

Tohle je síla. Američanka zvedla čtyřnásobek své váhy

Výkon, který je pro drtivou většinu lidí nepředstavitelný. Zvednout na mrtvý tah čtyřnásobek své vlastní váhy, kdo z vás tohle dokáže? Na konci minulého roku si tento cíl splnila americká powerlifterka Heather Connorová. Při váze 46 kilo zvedla 200 kilo!

Foto: Instagram: heather.e.connor

Americká powerlifterka Heather Connorová zvedla 200 kilo, přitom váží 46 kilo.

Článek

Než se dostala sportovkyně z federace International Powerlifting Federation na tuto magickou váhu, zažila hodně nepovedených pokusů, postupně přidávala kila, než uspěla.

„Nebojím se selhání. Jedno klíčové slovo, které svým studentům neustále říkám, je, aby nezapomněli na slovo - zatím. Nezvedla jsem 200 kg (zatím). Vše vyžaduje svůj čas. Nikdy neztrácejte z dohledu cíl jen proto, že se nestalo přesně, co jste chtěli. Nechte tyto okamžiky, aby vám pomohly zesílit psychicky i fyzicky," okomentovala Connorová své sportovní snažení.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Heather Connor (@heather.e.connor)

Pokud se podíváme na absolutní top v mrtvém tahu, stačí se vrátit do jara minulého roku. Hafthor Björnsson se postavil před činku a zvedl 501 kilo. Poté si zařval a mohl být spokojený, tohle před ním na světě ještě nikdo nedokázal. Není se čemu divit, populární Ser Gregor "Hora" Clegane ze série Hra o trůny měří přes dva metry a v době pokusu měl okolo 200 kilo!

"Bylo to úplně brutální. Zvedl to lehce a měl ještě velkou rezervu," okomentoval půl tuny Jiří Tkadlčík, český strongman, který sám zvedl 406 kilo.

Kde je hranice lidských možností na mrtvý tah? "Myslím, že jsme ještě daleko pod hranicí, 500 kilo je pořád málo. Myslím si, že hranice bude okolo 620 kilo, ještě máme co dělat," tipuje možný vývoj český silák.

Jiří Tkadlčík a historický zápis, pokořil 406 kilo!Video: Archiv: Jiří Tkadlčík

Reklama