Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé v Pelhřimově se budou chodit očkovat do kulturního domu Máj. V Jihlavě zřejmě do Teniscentra

Očkovací centrum, kde by mohla veřejnost dostávat vakcínu proti koronaviru, bude v Pelhřimově fungovat v kulturním domě Máj, uvedlo město na svém webu. Provoz má zahájit 15. března. Od poloviny března počítá s provozem centra i Třebíč, která pro ně vybrala velký sál budovy Fórum, řekla mluvčí radnice Irini Martakidisová. Očkovací centra chce Kraj Vysočina zřídit v každém z pěti okresních měst.

„Do konce června by se mělo naočkovat, pokud bude dostatek vakcíny, zhruba 30 000 obyvatel okresu Pelhřimov," uvedl starosta Pelhřimova Ladislav Med (ODS). Pelhřimovské centrum bude mít deset očkovacích míst, čekárnu i odpočívárnu, kde budou muset lidé asi 30 minut po očkování počkat a registrační místnost, kde se bude řešit administrativa.

V Jihlavě by podle Kraje Vysočina mohlo očkovací centrum vzniknout v Teniscentru. Podle dřívějších vyjádření kraje jednal hejtman Vítězslav Schrek (ODS) se zástupci všech okresních měst, která postupně hledají vhodné prostory. Kromě odpovídající velikosti by měla být také dobře dostupná. Funkční by měla být v době, kdy se očekává vyšší množství dodávaných vakcín.

Na Vysočině začalo očkování v sociálních zařízeních, dnes v Třebíči dostalo vakcínu 131 zájemců

Na Vysočině dnes začalo očkování v domovech pro seniory. Lékař Nemocnice Třebíč ve spolupráci s proškolenými sestrami domova dnes proočkovali klienty Domova pro seniory Manželů Curieových v Třebíči.

Na Vysočině se teď očkuje v pěti krajem zřízených nemocnicích, první dávky dostali zdravotníci 2. ledna.

Mobilní týmy nemocnic začaly ve středu očkovat i v domovech pro seniory. O vakcinaci má zatím zájem 3700 klientů pobytových sociálních zařízení a přes 2000 jejich zaměstnanců. „Čísla se mohou v čase měnit v závislosti na zdravotním stavu zájemců, popřípadě uplynutím doby od potvrzené pozitivity," uvedla mluvčí Vysočiny Jitka Svatošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 6

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Vysočina, Pelhřimov, očkovací centrum, Kraj Vysočina, Jihlava, Třebíč, ODS, Vítězslav Schrek, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Pelhřimově se budou chodit očkovat do kulturního domu Máj. V Jihlavě zřejmě do Teniscentra | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.