Jurinová byla přes třicet let vdaná, s manželem Václavem ale děti neměli. „S bolestí v srdci oznamuji všem příbuzným, přátelům a známým smutnou zprávu, že navždy odešla moje milovaná manželka paní Mgr. EVA JURINOVÁ. Její srdce dotlouklo nečekaně v neděli 3. ledna 2021 po dlouhé těžké nemoci ve věku 67 let. S mojí milovanou Evičkou jsme se rozloučili v úzkém rodinném kruhu,“ oznámil Václav Jurina.

Manželé si dlouhodobě své soukromí úzkostlivě chránili, o skonu populární moderátorky tak zprvu nevěděli ani její někdejší kolegové a přátelé. A jen málokdo věděl, že bojuje s nemocí. Jurinová zemřela už 3. ledna, pohřeb proběhl 13. ledna.

Po odchodu z Novy, kde v letech 1995 až 1999 moderovala Televizní noviny se Zbyňkem Merunkou (69), Jurinová působila 11 let jako tisková mluvčí motolské nemocnice, a poté byla dokonce dva roky starostkou města Sadská. Následně se vrhla na předávání svých zkušeností v médiích.

„Dala jsem dohromady všechno, co jsem v pracovním prostředí prožila, a vyučuji mediální komunikaci na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku. A ozývají se mi i současní a začínající moderátoři, kteří se chtějí zdokonalit. Zkrátka předávám to, co mě naučil život, a přestože toho mám hodně, moc mě to baví,“ konstatovala loni, když se objevila na veřejnosti na křtu knihy svého kamaráda.

VIDEO: Zemřela Eva Jurinová (†67): Připomeňte si hvězdu Novy, když jako starostka oddávala

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Eva Jurinová (†67): Připomeňte si hvězdu Novy, když jako starostka oddávala ! Jan Doležal, Lukáš Červený

Fotogalerie
43 fotografií