Hradec Králové: Stavba lávky přes Labe je ze strany města kompletně připravena

14.01.2021 12:59

Zhruba na přelomu léta a podzimu letošního roku by měla být zahájena stavba lávky přes Labe u Aldisu v Hradci Králové. Město má kompletní dokumentaci a potřebná povolení, vybranou stavební firmu a v úterý rada města schválila i výsledky výběrového řízení na technický dozor stavebníka a BOZP.

Hradec Králové: Stavba lávky přes Labe je ze strany města kompletně připravena
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Aby mohla stavba lávky začít, musí město ještě počkat na uvolnění stavebního prostoru. V místě totiž stále pokračují práce na dokončení nové budovy ČSOB.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí

„Vše máme připraveno, čekáme jen na den, kdy budeme moci se stavbou lávky začít. Dle harmonogramu počítáme se začátkem října, ale je zde i dohoda, že pokud stavební firma stihne práce na budově ČSOB ukončit o něco dříve, o něco dříve začneme i my se stavbou lávky,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

Poslední potřebný úkon, který muselo město splnit, bylo výběrové řízení na společnost, která na stavbě lávky zajistí technický dozor a současně i dohled nad dodržováním bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Jeho výsledky dnes projednala a schválila rada města.

Hradecká radnice chce na lávku, jejíž vysoutěžená cena v tendru na stavební firmu je 133,7 milionu korun bez DPH, využít dotaci.

„Již jsme řádně požádali o dotaci v rámci strategie ITI z integrovaného regionálního operačního programu. Využít bychom mohli dotace až ve výši 91 milionů korun. Každopádně nás ještě čekají jednání, v rámci kterých chceme diskutovat o jejím případném navýšení,“ říká náměstkyně primátora pro dotace Monika Štayrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.