InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na třech místech ve Strakonicích by měly přibýt informativní měřiče rychlosti

Ilustrační foto

Ilustrační foto

STRAKONICE – Ve městě by měly přibýt nové informativní měřiče rychlosti. Vedení Strakonic spolu s odborem rozvoje a dopravy a městskou policií vytipovalo tři lokality při vjezdu do města, kde by měly být nainstalovány. „Jedná se o lokalitu Nového Dražejova v ulici Otavská při příjezdu od Katovic, u hřbitova na Podsrpu a u prodejny sportovních potřeb v ulici Volyňská,“ upřesnila mluvčí radnice Markéta Bučoková.

 

Náklady na realizaci projektu byly vyčísleny na 550 tisíc korun. Město se bude ucházet o dotaci, která by v případě úspěchu pokryla 85 procent nákladů, tedy 467 tisíc korun. V tom případě by podíl hrazený z rozpočtu Strakonic by jen necelých 83 tisíc korun. Členové rady města souhlasili s podáním žádosti o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, termín podání projektů je 29. ledna. „Radary nejen že slouží k prevenci, ale zároveň jsou ukazatelem, kde zvýšit dohled dopravní policie nad silničním provozem," dodala Markéta Bučoková.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Na Volyňské u SPORT Bečvář je to docela pozdě, 50 platí už v úseku křižovatka ZZN-křižovatka K.Lhota, kde ji dodržují akorát cyklisti a traktory.

    Vloženo 14.1.2021 17:38:25

    • franta 

      Reagovat

       

      V Kapsově Lhotě máme tyhle radary už rok, jeden od Vajaxu a druhý od Hoštic. Letos prý dají třetí na náves dolů z kopce. Houbaři tam jezdí kudlu celý podzim a Novákouc husy byly loni dvě napadrť.

      Vloženo 14.1.2021 20:20:13

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace