Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pardubice šokovaly pátým místem, udržely Boháče, ale nic nepřeceňují

Největší překvapení tohoto ročníku fotbalové ligy je z Pardubic. Nováček, od něhož se čekal boj o udržení – je nyní pátý s náskokem třinácti bodů na týmy na sestupových příčkách. "Je to určitě nad očekávání. Jsme příjemně překvapení," přiznal v rozhovoru pro Český rozhlas i majitel týmu Vladimír Pitter s tím, že ale cíl, udržet se, nikam dál neposunuli.

I Ladislav Vízek byl výkony pardubického celku překvapený. "Čekalo se, že budou hrát o udržení, ale fakt mě překvapili," konstatoval bývalý reprezentant, který je tradičním komentátorem dění v tuzemském fotbale.

Pitter věří, že forma celku vydrží, ale nenechává se unést. "Žijeme ve skromných podmínkách. Ale nikomu nedlužíme, své závazky plníme včas," dodal, že hráči nemusejí mít v těžkých dobách strach o výplaty a také doufá, že začne výstavba nového stadionu, kvůli němuž letos dostali výjimku a mohli hrát v Praze, ale v další sezoně by bez něho museli do druhé ligy, protože starý stadion nesplňuje ligové parametry.

O víkendu jim soupeři z Vlašimi i Jablonce zrušili přípravné zápasy a tak si museli vystačit sami – modelovaným utkáním, pro něž trenéři hráče rozdělili na dva týmy a vyhráli světlí.

Posily se nekonaly. Trenéři sice stáhli z Chrudimi Ladislava Mužíka, jenž je se sedmi góly společně s Markem z Líšně, nejlepším střelcem druhé ligy, ale nakonec dvaadvacetiletého fotbalistu poslali dál hostovat, aby měl větší herní vytížení.

Hlavním počinem, co se týká kádru, je fakt, že vedení udrželo dvaatřicetiletého gólmana Marka Boháče, který byl už jednou nohou na odchodu do Slavie. "Jsme rádi, že jsme ho udrželi a minimálně pro jaro máme spolehlivého gólmana," konstatoval Pitter s tím, že měli pro brankáře připravený nový kontrakt do roku 2023 a on jej přijal. "Jsme rádi, že kádr zůstává pohromadě a gólmani jsou jeho důležitou součástí," dodal majitel klubu.

Zůstává i Brazilec Cadu, který současné zimní podmínky moc nemusí a o Vánocích byl na dovolené doma v Brazílii, přesto se už nemůže dočkat, až se začne hrát.

"Hodně se na první utkání těším a věřím, že v neděli vyhrajeme," říká fotbalista, který se v Pardubicích cítí skvěle. "Moc se mi tady líbí a doufám, že budeme v dobrých výkonech pokračovat," řekl pro klubový web před nedělním zápasem, v němž Pardubice v pražském azylu na stadionu Bohemians přivítají České Budějovice.

Zdroj
fk.pardubice.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články