V Británii odstartuje Boom Radio, digitální stanice věnovaná padesátníkům až sedmdesátníkům

14. leden 2021

Generace tzv. boomerů je podle tvůrců projektu Boom Radio poslední velkou skupinou nepokrytou na rozhlasovém trhu. Ve vysílání jim přinese nejen osvědčené oldies hity, ale především užitečné informace.

Ve Velké Británii odstartuje v blízké době digitální rozhlasová stanice Boom Radio, kterou si budou moci zájemci naladit v Londýně, Bristolu, Birminghamu a Glasgow díky DAB, později i v dalších lokalitách. Boom Radio se bude věnovat opomíjené posluchačské skupině ve věku od 50 do 70 let, tedy takzvané generaci spojené s populační explozí (baby boombers). Rozhlas v Británii poslouchá ve věku 55 let a výš 87 procent populace, dá se tedy předpokládat, že u těchto lidí bude mít stanice úspěch.

Tvůrci tohoto projektu vycházejí i ze zkušeností, který jim přinesl uplynulý rok, tedy, že rádio hraje v obtížných dobách velmi významnou roli. „Náš vlastní výzkum zjistil, že rádio je stále nejoblíbenějším médiem pro generaci „boomerů“, ale většina z nich má pocit, že průmysl je zaměřen spíše na mladší lidi,“ uvedl jeden z duchovních otců projektu Phil Riley. Tzv. boombers jsou podle něho poslední velkou neuspokojenou skupinou na rozhlasovém trhu. Stanice jim proto nabídne více než jen „oldies jukebox“.

autor: lukpo
Spustit audio

Související