14. 1. 2021 Petr Pavlík

Venkovní šňůra pokračuje v Litvínově

Nabitý program pokračuje! Sparťané mají před sebou druhou venkovní zastávku v řadě, jelikož v pátek od 17:30 hodin změří síly s Litvínovem, odkud si naposledy odvezli tři body. Odčiní svěřenci koučů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače předchozí porážku s Brnem? Utkání můžete sledovat živě v přímém přenosu pouze na stanici O2 TV Sport.

Salákova premiéra v Brně vynesla bod

Pražané chtěli v utkání na ledě brněnské Komety navázat na předchozí úspěšné počínání s Hradcem Králové, nicméně tentokrát neuspěli. Soupeř z jihu Moravy odskočil do vedení a sparťané museli prakticky celý zápas dotahovat. Ve třetí části se povedlo Janu Košťálkovi a Michalu Řepíkovi vyrovnat skóre a poslat utkání do prodloužení. V něm byli naši hokejisté neúspěšní a po prohře 3:4 v prodloužení si odvezli domů jen bod.

Premiéru ve sparťanském brankovišti si odbyl zkušený gólman Alexander Salák, jenž v utkání čelil několika nebezpečným střelám domácích. „Jsem rád, že mám první zápas za sebou. Soustředil jsem se pouze na svůj výkon. V prvních minutách byl pro mě zápas trochu speciální, ale postupem času jsem se dostával do tempa. Je fajn, že vezeme domů alespoň bod,“ komentoval brankář s bohatými zkušenostmi ze zahraničí.

Litvínovští v Budějovicích nebodovali

Svěřenci Vladimíra Országha se v posledních duelech zvedli a v tabulce chtějí atakovat vyšší příčky. Naposledy litvínovská posádka zajížděla na led do Českých Budějovic, kde po většinu utkání tahala spíše za kratší konec a prohrála těsně 3:4. Litvínovské góly obstaral rychlonohý forvard Patrik Zdráhal, dále Jiří Fronk a v šedesáté minutě skóroval veterán František Lukeš. Ani tři vstřelené branky nepomohly Vervě získat alespoň bod.

V týmové produktivitě září výše zmiňovaný Patrik Zdráhal, jenž posbíral 18 kanadských bodů v devětadvaceti odehraných duelech. Stejný bodový přísun má mimo jiné i Viktor Hübl, litvínovský útočník zaznamenal oproti osmigólovému Zdráhalovi zatím pět branek. Třetí místo patří Františku Lukešovi, který se blíží k překonání hranice dvaceti bodů. Nyní jich má šestnáct. Z obránců se nejlépe daří dvanáctibodovému Janu Ščotkovi.


Na úvod se radovali Pražané, v odvetě byla šťastnější Verva

První vzájemnou bitvu obou rivalů ovládli sparťané, kteří zvítězili poměrem 3:1. Odveta na ledě Sparty přinesla ještě o něco více dramatickou podívanou. Náš tým šel v utkání do vedení, ale soupeř postupem času vyrovnal hru a o vítězi nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich Pražané neuspěli a museli se uspokojit pouze s jedním bodem za porážku 2:3 v nájezdech. Zajímavostí je, že v obou dvou duelech skóroval kapitán Michal Řepík, jenž má na kontě sedmnáct branek. Podaří se mu bodovat i ve třetím vzájemném duelu?


Číslo zápasu:

7

Z posledních osmi vzájemných duelů Sparty s Litvínovem hned sedmkrát vyhráli Pražané! Potvrdí naši borci i tentokrát, že se jim proti litvínovskému soupeři v posledních letech mimořádně daří?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!

Čtyři sparťané zabojují o MS! Lídr juniorů jede