Pýcha jako Dvořák či Pouzar. Kraluje sportovcům Jihočeského kraje

Foto: Josef Pavlíček, hcmotor.cz

14. ledna 2021, 17:59

Václav Jáchim

V minulosti uspělo několik elitních hokejistů, pak anketu o nejlepšího jihočeského sportovce vyhrávali zástupci jiných odvětví. Letos ale primát patří znovu opoře Motoru, celkově 56. ročník totiž ovládl Pavel Pýcha.

Progresivní obránce, který si v prosinci poprvé zahrál za národní tým na ruském turnaji Channel One Cup, získal v anketě 186 bodů. O deset méně jich u hlasujících nasbíral Jaroslav Drobný, fotbalový brankář českobudějovického Dynama. Třetí příčku obsadil jihočeský atlet Jiří Polák.

Pavel Pýcha prožívá vydařené období. Ačkoli jsou svěřenci trenérů Václava Prospala a Aleše Tottera v nejvyšší soutěži poslední, syn bývalého znamenitého útočníka a rovněž hráče národního týmu Pavla Pýchy staršího v TELH září. 

Král produktivity minulé sezony Chance ligy a zároveň rekordman v počtu bodů nasbíraných obráncem zatím mezi extraligovými mantinely sehrál 30 utkání, zaznamenal sedm branek a 16 asistencí. V soutěži je celkově třetím nejproduktivnějším bekem. Stejně bodů má druhý Filip Hronek, průběžně první Martin Gernát jich nashromáždil o dva víc.

Skvělými výkony zaujal Pýcha mezi všemi sportovci svého regionu, prvenství v 56. ročníku  tradiční ankety je pro čtyřiadvacetiletého rodáka z Českých Budějovic oceněním i impulsem k další práci. „V konkurenci sportovců, kteří tady na jihu jsou, je to pro mě obrovský osobní úspěch," uvedl pro stránky Motoru.

Nejlepšími sportovci jihočeského kraje se v minulosti stala řada jiných hokejových osobností, Pýcha na ně po letech navázal. Pět primátů v anketě náleží Miroslavu Dvořákovi, třikrát vyhrál Jaroslav Pouzar. Vítězství slavili rovněž Václav Mařík, Jiří Lála, Petr Bříza, Tomáš Jelínek, Roman Horák, Radek Bělohlav, Václav Prospal, Radek Ťoupal a Radek Martínek.

Foto: fhr.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz