Hlavní obsah

Můžu si ji půjčit? Ruský útočník nevěřícně zíral, tak dlouhé náčiní ještě neviděl

Washington/Praha

Už dnes v noci vstoupí hokejisté Washingtonu i s Čechy Vítkem Vaněčkem a Jakubem Vránou (Michal Kempný je zraněný) na ledě Buffala do nového ročníku NHL. V týmu Capitals panuje uvolněná atmosféra, o čemž svědčí i scénka z tréninku, jejímiž protagonisty byli slovenský obránce Zdeno Chára a ruský útočník Jevgenij Kuzněcov.

Foto: @Capitals, Twitter

Zdeno Chára na tréninku hokejistů Washingtonu.

Článek

Byla to jedna z hlavních událostí přestávky mezi sezonami. Nejstarší a zároveň nejvyšší aktuálně působící hráč v NHL po čtrnácti sezonách opustil Boston, kde celou dobu dělal kapitána, a zamířil do Washingtonu.

A z příchodu Cháry jsou jeho spoluhráči nadšení. „Je vítězný typ, vítěz Stanleyova poháru. Pořád je dostatečně silný na to, aby nám pomohl," je přesvědčený kapitán Capitals Alexandr Ovečkin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Washington Capitals (@capitals)

Třiačtyřicetiletý rodák z Trenčína však poutá pozornost svých nových spoluhráčů nejen kvůli obrovským zkušenostem. Tématem je i jeho výška (206 centimetrů) a s ní spojená délka hokejky a její čepele. Chára má na ně od NHL speciální výjimku.

„Můžu si ji na několik minut vyzkoušet?" poprosil Kuzněcov na střídačce Cháru, který souhlasil. Měl ale jednu podmínku. „Jen ji nezlom, nemám jich zas až tolik," vzkázal ruskému dvojnásobnému mistrovi světa a vítězi Stanley Cupu.

Kuzněcov s vypůjčenou hokejkou vypálil puk na prázdnou bránu a pak si ji prohlížel. Z jeho udiveného pohledu bylo patrné, že takhle dlouhou hůl drží v rukách poprvé v životě...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články