Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rektor Univerzity Karlovy Zima (54) skončil s dýchacími potížemi v nemocnici: Má covid?

Autor: ČTK - 
14. ledna 2021
20:39

Rektor Univerzity Karlovy (UK) Tomáš Zima byl ve čtvrtek 14. ledna hospitalizován s dýchacími obtížemi ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Informoval o tom mluvčí univerzity Martin Ayrer. Po dobu hospitalizace Zimu zastupuje prorektor Jan Royt.

„Bližší informace o zdravotním stavu nemáme v tuto chvíli k dispozici,” uvedl Ayrer na dotaz, zda byl Zima testovaný na nemoc covid-19. Mluvčí ujistil, že na provozu univerzity se nic nemění. „Všechna aktuální opatření jsou v platnosti," dodal.

Čtyřiapadesátiletý lékař a biochemik Zima stojí v čele nejstarší české vysoké školy od února 2014. V letech 2005 až 2012 byl děkanem 1. lékařské fakulty UK, poté do zvolení rektorem působil jako proděkan fakulty pro vnější vztahy. 

Rektor Univerzity Karlovy v pořadu Blesk.cz Epicentru: 

Video  Rektor Univerity Karlovy Zima: Jsme v nejistotě, kdy a jak se opatření proti koronaviru rozvolní  - Blesk TV
Video se připravuje ...

alumno ( 15. ledna 2021 12:31 )

Kdybyste studoval na Univerzitě Karlově, věděl byste, že respekt většiny kolegů nemá, stejně jako nemá respekt studentů. Svými výroky se naprosto zdiskreditoval.

frantacizek ( 15. ledna 2021 05:39 )

vždy mějte na paměti totiž, že svými poplašnými výroky strašíte hlavně právě ty rizikové skupiny, a ty už jsou tak vystrašené..

frantacizek ( 15. ledna 2021 05:36 )

odevšad jinud z diskuzí by vás už povyhazovali, tady je to bulvár, tady se můžete bavit, zrelaxovat ve dni, vše anonymně, proto je třeba coby nějaký vděk zdejším administrátorům vyjádřit alespoň bazální respekt vůči lidem jako pan Zima či dalším z článků...

frantacizek ( 15. ledna 2021 05:33 )

diskutující pode mnou - sem se chodíme bavit, někteří si pravda zanadávat, ale tady to vypadá na nás z té první skupiny. Nechodíme se kádrovat. Prof. Zimu zvolila akademická rada, takže má respekt kolegů. Ani vědecké skupiny ve světě, nejen tedy tady u nás, se nemohou shodnout ve výrocích o koronaviru. Takový pan Flégr nás straší odpočátku Itálií, pan Hořejší taky přehání, kolega Prymula tvrdil před pár dny, že za Vánoce budou čísla nakažených stoupat ještě několik týdnů, namísto toho klesají. Pro obě oponentní skupiny, i vás tady platí zlatá střední cesta, a sice jedna rada - buďte hlavně v klidu jako Josef Kokta

ajtakrajta56 ( 14. ledna 2021 23:52 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa