Rektor UK Zima je v nemocnici s dýchacími obtížemi

Rektor Univerzity Karlovy (UK) Tomáš Zima byl dnes hospitalizován s dýchacími obtížemi ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Bez dalších podrobností o tom ČTK informoval mluvčí univerzity Martin Ayrer. Po dobu hospitalizace Zimu zastupuje prorektor Jan Royt.

"Bližší informace o zdravotním stavu nemáme v tuto chvíli k dispozici, uvedl Ayrer na dotaz, zda byl Zima testovaný na nemoc covid-19.

Mluvčí ujistil, že na provozu univerzity se nic nemění. "Všechna aktuální opatření jsou v platnosti," dodal.

Čtyřiapadesátiletý lékař a biochemik Zima stojí v čele nejstarší české vysoké školy od února 2014. V letech 2005 až 2012 byl děkanem 1. lékařské fakulty UK, poté do zvolení rektorem působil jako proděkan fakulty pro vnější vztahy.

Související

Petr Pavel

Petr Pavel čelí v den voleb útoku hackerů, zřejmě jde o Rusy

Volební weby prezidentských kandidátů Petra Pavla a Tomáše Zimy jsou od dnešního rána pod hackerským útokem. ČTK to sdělily jejich týmy. Terčem kyberútoků byl od čtvrtka také web ministerstva zahraničí (MZV). Nebyly ale úspěšné a neměly dopad na bezpečnost dat, řekla ČTK mluvčí úřadu Mariana Wernerová. 

Více souvisejících

Tomáš Zima nemocnice

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy