Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Dakar 11 - Buggyra: Macháčka dělí od triumfu 447 kilometrů

Nejdelší předposlední etapa je minulostí, Buggyra stojí na prahu historického úspěchu. Kvarteto posádek je v první desítce, Josef Macháček bojuje o titul v kategorii lehkých prototypů.

Stejně, jako ve včerejší etapě vsadil tým na taktiku s Tomášem Engem v podobě Macháčkova ochránce. Veterán, dnes zajel šestý nejrychlejší čas. „Nechceme to jen doklouzat do cíle, a tak jsme ještě tahali. Z toho plynul zase jeden defekt, ale opět se jednalo o rychlou akci. Moc si cením toho, že nám jede Tomáš Enge v zádech a máme takový vnitřní klid, že kdyby se něco dělo, máme tu druhou posádku, která nám pomůže,“ uvedl vedoucí muž průběžného pořadí lehkých prototypů, celkově 16.místo.



Tomáš Enge, který figuruje po problémech v úvodních etapách na desátém místě (34.), pilně zastává roli hlídače. Přesto dnes zajel devátý nejrychlejší čas. „Musím přiznat, že je mi až líto, že už to končí. Dnes to byla zase velká škola. Využívám toho, že jedu v zádech Pepovi a koukám na stopu, kterou používá v dunách. Každý den se naučím něco nového a těším se, že to budu moci v následujících letech zužitkovat. “ řekl Tomáš Enge.



Martin Šoltys zajel v kategorii kamiónů sedmý nejrychlejší čas, jeho mechanici pracovali prakticky nonstop. Dnes se jim dostalo patřičné odměny. „Na začátku jsme ztratili hodně času předjížděním pomalejších bugin. Ve druhé polovině jsme už ale, letěli. Jsme spokojení, ale na rozbité trati to byla dřina. Moc děkuji mechanikům, kteří makali až do rána,“ uvedl v cíli Martin Šoltys, který je v průběžném hodnocení devátý.



Druhá Tatra v rukou Ignacia Casaleho měla hned na začátku technické problémy. Naštěstí se tak stalo asi jen 20 kilometrů před neutralizací, kde čekal kompletní servisní tým. S lehkou ztrátou a vidinou cíle mohla posádka pokračovat dál. „Kluci dali auto do pořádku a my mohli letět dál. Etapa byla pěkná, opět se prolínali řečiště a duny, bylo to pestré. Je to náš první rok a jsem moc rád, že jsme si tady dokázali, že na to máme jako posádka i po technické stránce. Těším se na další společné kroky,“ řekl, Ignacio Casale, který je průběžně desátý.




Poslední etapa ovšem nebude jen o dojezdu. Celkem musí jezdci absolvovat ještě 447 kilometrů, z čehož bude rovných 200 měřených. Mezi hlavní nástrahy budou patřit duny.



Buggyra 14.1.2021
















Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar