POZORUHODNÉ PŘÍPADY "UFO" V SOVĚTSKÉM SVAZU: KRONIKA SOVĚTSKÉHO VÝZKUMU UFO - ZÁKLADNÍ ČASOVÁ OSA, část druhá (16)

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

15.01.2021 Ufo

Budeme pokračovat v analyzování základní časové osy před-sovětské a post-sovětské historie výzkumu UFO:

1979: Pokyny k postupům ohledně shromažďování informací o anomálních jevech v atmosféře a Vesmíru byly zaslány různým sovětským oddělením a organizacím. Objednávka přišla z „Oddělení obecné fyziky a astronomie“ „Akademie věd Sovětského svazu“. Noviny „Nedělja“ zveřejnily žádost V. Migulina a J. Platova těm, kteří viděli podivné jevy, aby nejprve na místě zjistili, zda to, co pozorovali, nebyl astronomický objekt nebo jiný známý objekt. Pokud to nemělo konvenční povahu, požádali o podrobný popis a zaslání zprávy na „Katedru obecné fyziky a astronomie“ „Akademie věd Sovětského svazu“.

Jak píší J. Platov a B. Sokolov ve své knize s názvem „Dějiny státního výzkumu UFO v Sovětském svazu“, bylo rozhodnuto programy utajit. Důvodem byla potřeba zajistit „vyhynutí veřejné reakce“. Podle obou apologetů byly při vyšetřování fenoménu UFO tři důvody pro tuto inkviziční perspektivu. Programy formálně patřily k činnostem souvisejícím s obrannými záležitostmi. Počáteční předpoklad byl, že existuje vysoká pravděpodobnost, že podivné jevy mají vojensko-technický původ s tím, že existuje možnost, že v případě úspěšného splnění zadaných úkolů mohou být některé vlastnosti UFO použity pro vojenské účely.

Vojensko-průmyslová komise se rozhodla vytvořit dvě výzkumná střediska UFO, jedno v „Akademii věd Sovětského svazu“ a druhé na „Ministerstvu obrany Sovětského svazu“. Obě centra navzájem spolupracovaly a vyměňovaly si informace. Nevěřím, že příspěvek Platova a Sokolova je pravdivý. Vezměte si například jeho naléhání na to, že nebyly téměř žádné zprávy o anomálních jevech pocházejících z vojenských objektů v tajných polygonech nebo v jejich blízkosti nebo v testovacích oblastech. To prostě není pravda, protože sovětští vědci o fenoménu UFO hlásili velké množství pozorování. Platov a Sokolov – kteří v roce 1993 zastávali poněkud odlišné názory při diskusích o své práci s Georgem

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.

Další díly