Hlavní obsah

Pasažéra během letu bodnul štír. Neotevírejte úložný prostor, poradila posádka

Novinky, Michael Švarc

Nemilé překvapení čekalo nejmenovaného pasažéra brazilských aerolinek GOL. Při vnitrostátním letu mu na rameno spadl štír, a když ho muž instinktivně smetl rukou, bodl ho do prstů. Posádka poté cestujícím poradila, aby po zbytek letu raději neotevírali úložný prostor nad sedadly. Muže po přistání ošetřili zdravotníci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo na trase mezi brazilskými městy Campinas a Fortaleza. Nejmenovaný cestující během letu ucítil, že mu něco spadlo na rameno, instinktivně se proto ohnal rukou. Poté ucítil bodnutí, a když se podíval na zem, spatřil škorpiona, uvádí server Independent.

Není jasné, co se se štírem stalo, posádka však cestujícího ošetřila a ostatním pasažérům bylo doporučeno, aby do přistání neotevírali úložný prostor. „Cestující byl po přistání ve Fortaleze ošetřen zdravotnickým týmem a nevykazoval žádné symptomy,“ uvedl mluvčí aerolinek GOL.

Společnost poté provedla důkladný úklid a dezinfekci letadla, aby odstranila další případné zvířecí hrozby. „Je nám velmi líto, co se stalo, a rádi bychom informovali, že jsme s naším klientem v kontaktu, abychom mu nabídli nezbytnou podporu,“ uzavřel mluvčí.

Aerolinky ztratily pasažérovo zavazadlo. Po více než dekádě mu musejí vyplatit miliony

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám