Plánovaná rekonstrukce chodníků v Masarykově ulici byla zahájena, dbejte zvýšené opatrnosti

Rekonstrukce chodníku v Masarykově ulici byla zahájena. Z důvodu stavebních prací je dočasně uzavřen chodník od křižovatky s ulicí Zelenkova po pravé straně až k autobusové zastávce u Avie. Dbejte proto zvýšené opatrnosti.

Po odstranění původního povrchu se pracovníci firmy pustí do nových konstrukcí chodníku. „Předpokládám, že příští středu bychom mohli začít dláždit,“ uvedl Tomáš Novák, stavbyvedoucí firmy CE-DA servis z Velkého Oseka a doplnil, že pokud nenastanou komplikace a počasí bude příznivé, tento úsek by mohl být dokončen, zadlážděn do deseti dnů. „Nechceme toho rozbourávat zbytečně moc, ale dokončovat jednotlivé částí na čisto tak, aby po nových chodnících mohli lidé rovnou chodit,“ dodal stavbyvedoucí.

Projekt zahrnuje kompletní rekonstrukci chodníků od Tylova divadla až k novému kruhovému objezdu a po druhé straně zpět po křižovatku u Podlipných. Součástí prací je i výměna stožárů a svítidel veřejného osvětlení. Předpokládané náklady jsou 16,5 milionů korun včetně DPH. Město získalo na rekonstrukci chodníků dotaci ve výši 6,5 milionů korun.

Práce budou rozděleny do etap a potrvají minimálně do poloviny letošního roku.

pra

Zavřít menu