Hlavní obsah

Chicago zařadilo kapitána Toewse na listinu dlouhodobých marodů

Chicago zařadilo svého dlouholetého kapitána Jonathana Toewse na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Již před sklonkem roku klub oznámil, že dvaatřicetiletý vítěz tří Stanley Cupů je nemocný, nyní je jisté, že v NHL vynechá nejméně deset zápasů. Na marodce zůstane kanadský hokejista minimálně 24 dnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Chicaga Jonathan Toews během utkání NHL proti Philadelphii.

Článek

Podrobnosti k Toewsovým problémům nebyly zveřejněny. Nezúčastnil se ani tréninkového kempu a návrat mistra světa z roku 2007 a dvojnásobného olympijského vítěze na led zůstává v nedohlednu. V minulé sezoně Toews odehrál 79 zápasů a nasbíral 69 bodů.

"Po minulé sezoně jsem zažíval symptomy, po nichž jsem se cítil vyčerpaný a apatický. Pracuji s lékaři na tom, abych lépe chápal svůj zdravotní stav. Než budu zdravý tak, že budu moci hrát na špičkové úrovni a pomoci svému týmu, k Blackhawks se nepřipojím," řekl v závěru prosince Toews.

Kanadský útočník je kapitánem Chicaga od roku 2008 a Stanleyův pohár klubu pomohl vybojovat v letech 2010, 2013 a 2015. "Všichni by byli samozřejmě rádi, kdybychom ho měli zpátky. Ale zdraví je nejdůležitější. Na to se musí zaměřit. Doufejme, že se vrátí co nejdříve," řekl Toewsův spoluhráč Dominik Kubalík.

Chicago zahájilo sezonu porážkou 1:5 s obhájcem titulu Tampou Bay.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: