15. 1. 2021

Fantasy trilogie Powder Mage se dočká seriálového zpracování

Fantasy trilogie Powder Mage se dočká seriálového zpracování

Joseph Mallozzi, který působí jako showrunner u sci-fi Utopia Falls na Hulu, zadaptuje do seriálové podoby fantasy romány Powder Mage (Prachmistři) od Briana McClellana.

Mallozzi se ujme scénáře k pilotní epizodě tohoto hodinového dramatu a bude u potenciálního seriálu působit také jako showrunner. Jako první logicky přijde na řadu první kniha z trilogie – Promise of Blood.

Seriál se odehrává ve fiktivním světě Devíti národů (Nine nations), kde se magie střetává s technologií 18. století na pozadí politické a společenské revoluce. V srdci příběhu stojí Powder Mages, jedinečná stvoření, která získávají magické schopnosti z běžného střelného prachu. Začíná tvrdý boj o přežití – mýtičtí bohové se vrací do bitvy o svět, který se během jejich nepřítomnosti značně pozměnil.

Seriál je plný epických bitev, dechberoucí magie, napínavých duelů, zákeřných politických manévrů, důkladných vyšetřování a šokujících zrad.

Trilogie Powder Mage se poprvé představila v roce 2013, kdy byla vydána první kniiha Promise of Blood (Příslib krve), která prodala přes 700 tisíc kopií. V roce 2014 následoval díl The Crimson Campaign (Krvavé tažení) a v roce 2015 závěrečný díl The Autumn Republic (Podzimní republika).

Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
venalce

venalce

Proč v článku neuvádíte český název Prachmistři, když jsou ty knížky už nějaký ten pátek přeložené?
před 3 roky
ragelly

ragelly

Doplnila jsem :)
před 3 roky
venalce

venalce

Dík :)
před 3 roky
Další články k tématu