Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Opilý řidič vjel u Zlechova do protisměru: Při hromadné nehodě zemřel jeden spolujezdec

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
15. ledna 2021
12:45

Obětí čtvrteční vážné nehody čtyř aut na silnici I/50 u Zlechova na Uherskohradišťsku je šedesátiletý spolujezdec z jednoho z vozů. ČTK to v pátek v tiskové zprávě sdělila krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. Nehoda se stala před 17:30, podle policie ji zřejmě zavinil řidič pod vlivem alkoholu. Silnice, která je hlavním tahem z Brna do Uherského Hradiště a dále na Slovensko, byla kvůli havárii několik hodin uzavřena.

„Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý osmadvacetiletý řidič vozidla Ford Transit z Brna, který při jízdě od Starého Města přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Fabia. Vozidla po střetu následně narazila do dalších dvou vozidel Opel Astra a Škoda Rapid," uvedla mluvčí. Při nehodě podle ní zemřel šedesátiletý spolujezdec z vozidla Škoda Fabia.

Řidič podezřelý ze zavinění nehody měl podle zjištění policie v dechu přes jedno promile alkoholu. „Je podezřelý z trestného činu usmrcení z nedbalosti a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič má zadržený řidičský průkaz pro předchozí dopravní nehodu, při které byl rovněž pod vlivem alkoholu," uvedla Javorková.

Dechové zkoušky u ostatních řidičů byly podle ní negativní. „Všichni byli se zraněními převezeni do nemocnic. Frekventovaná silnice byla po celou dobu šetření dopravní nehody uzavřena," doplnila mluvčí. K nehodě vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému, vyšetřují ji kriminalisté.

Video  Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka  - Petr Němeček/ CNC
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání