Rakovina tlustého střeva je velmi častým problémem, který každoročně postihuje miliony lidí na celém světě. Je-li zachycen včas, míra úmrtnosti není tak vysoká, ale je ještě lepší, pokud můžete zabránit tomu, aby se to stalo úplně, což je možné, pokud znáte některá základní opatření, která musíte přijmout.

FUNKCE STŘEVA

Tlusté střevo je základní orgán s mnoha funkcemi, z nichž jednou je toxin a eliminace odpadu. Aby sýkora mohla správně fungovat, musí být tlusté střevo zdravé a čisté, jinak bude jeho funkce znemožněna. Zablokovaná funkce tlustého střeva nevyhnutelně povede k hromadění toxinů a odpadu, což může mít za následek řadu zdravotních problémů.

PREVENCE RAKOVINY TLUSTÉHO STŘEVA

Odborníci tvrdí, že pro zdravé tlusté střevo musíme dodržovat režim zdravé výživy, bohatý na zeleninu a ovoce, potraviny bohaté na vlákninu a vyvážené hladiny vitaminu D. Musíme snížit nebo úplně vyloučit zpracované jídlo, plné cukrů a prázdných kalorií, stejně jako červené maso, protože je považováno za jedno z největších potravin způsobujících rakovinu a mnoho odborníků to spojuje s nástupem rakoviny tlustého střeva.

RAKOVINA TLUSTÉHO STŘEVA – HLAVNÍ PŘÍČINY

Genetika je příčinou 5-10% všech rakovin tlustého střeva, nezdravá strava způsobuje 35% rakovin tlustého střeva, zatímco kouření a infekce způsobují podle toho 30% a 20%. Rakovinu tlustého střeva může ovlivnit také některý z následujících faktorů:
Nedostatek ovoce a zeleniny

Zelenina a ovoce jsou bohaté na antioxidanty a hořčík, které významně snižují riziko rakoviny tlustého střeva. Jsou také bohaté na fytochemikálie, které mohou pomoci snížit zánět tkání a odstranit z těla rakovinné látky. Pokud se tedy chcete chránit před rakovinou tlustého střeva, začněte jíst více čerstvé zeleniny a ovoce.

Pokračování na další straně