Linda Fruhvirtová v Hamburku předvedla parádní obrat a zahraje si své největší semifinále. O finále zabojuje i Malečková

15. 1. 2021, 17:12
Aktuality 9
ITF HAMBURK - Patnáctiletá Linda Fruhvirtová ve čtvrtfinále na halové akci ITF s dotací 25 tisíc dolarů v Hamburku prohrávala s Ioanou Loredanou Roscaovou o set a brejk, ale po parádním obratu a dvouapůlhodinovém boji rumunskou kvalifikantku zdolala a prošla do svého největšího semifinále. Mezi nejlepší kvarteto postoupila i Jesika Malečková, jež vyřadila Francouzku Amandine Hesseovou.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová patří k největším mladým talentům a po loňské koronavirové pauze naplno začala startovat na dospělých turnajích. A už na konci loňského roku se dočkala velkého úspěchu, když na akci s dotací 15 tisíc dolarů v Monastiru bez ztráty setu došla až do finále.

Letošní sezonu se teprve 15letá teenagerka rozhodla zahájit na o něco větším podniku s dotací 25 tisíc dolarů v Hamburku. A v německé hale odstartovala svým žebříčkově nejcennějším skalpem. Fruhvirtová, jež je aktuálně na 749. místě žebříčku WTA, povolila jen pět gamů nasazené dvojce a 257. hráčce světa Sofii Lansereové. Snadnou práci měla i s Američankou Elizabeth Halbauerovou (311. v WTA).

Nejvíce se zatím nadřela v dnešním čtvrtfinále proti kvalifikantce Ioaně Loredaně Roscaové (375.), přestože do něj vstoupila brejkem. Za stavu 2-0 však neproměnila gamebol a začala v dlouhých a náročných výměnách tahat za kratší konec. Rumunka za stavu 6-3 2-0 dokonce vedla o set a brejk, ovšem Fruhvirtová se nevzdávala, předvedla parádní otočku a skóre utkání srovnala.

Nejsnadnější byl rozhodující set, v němž české tenistce pomohly i menší zdravotní komplikace soupeřky. Fruhvirtová jí i díky tomu povolila jediný game a po dvouapůlhodinové bitvě slavila vítězství 3-6 6-4 6-1.

Fruhvirtová ve svém největším semifinále narazí na o dva roky starší Nomu Nohu Akugueovou. Domácí divoká karta, jejíž rodiče pochází z Nigérie, všem třem soupeřkám povolila vždy jen čtyři gamy a na dospělých turnajích svou parádní bilanci upravila na 10-1.

Také Jesika Malečková prožívá velmi úspěšný vstup do sezony. Šestadvacetiletá Češka neztratila set ani ve čtvrtfinále, ve kterém přehrála 6-4 6-2 Francouzku Amandine Hesseovou, a navázala na skalp nasazené pětky Conny Perrinové ze včerejška. O postup do svého prvního finále od loňského února bude bojovat s čínskou kvalifikantkou Qinwen Zheng, jež po cestě do semifinále v hlavní soutěži ztratila jen šest her a veze se na vítězné vlně 11 zápasů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Parádní tenissmile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Paráda. Letos aspoň do druhé stovky! smile
Reagovat
EllNino
takhle se otáčejí zápasy ... tohle zbodí Lindu i Brendu, hrají pořád, nevzdávají se a dneska se to vyplatilo :)
Reagovat
FulnekUltras
v tomhle jim trocha toho importovaného amerického mentálu rozhodně neuškodí smile
Reagovat
tommr
za stavu 3:6 0:2 to vypadalo hodně beznadějně a většina tenistek by rezignovala. Linda ale naopak ještě přidala a předvedla parádní obrat. Za velkou bojovnost si zaslouží ocenění ... smile
Bylo by hezký kdyby v Hamburku došlo na smile český finále, ale obě naše holky narazí v semifinále na hráčky, který zatím svoje soupeřky na turnaji drtí takže to budou mít strašně těžký. Kéž by aspon jedna z nich do toho postoupila ... smile
Reagovat
sojka1
Linda!!! Pro me prekvapeni, videla jsem jen neco z prvniho setu a zacatek druheho.... Linda hrala velmi dobre, ale souperka mi prisla ve vsem dospelejsi a uz jsem neverila, parada....
Jesika taky samozrejme dobre, ale v jejim veku me ITF prece jen zas tolik nenadchne, jsem narocna... :-))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
naprosto souhlasím s prvním odstavcem, Rumunka prostě byla o kousek lepší a zaslouženě vedla, v obrat jsem moc nevěřil :)
Reagovat
George_Renel
České finále by bylo snovésmile.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist