Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

[Bitcoin] Analýza 15. 1. 2021 – 3 cesty, kudy se nyní Bitcoin může vydat

Publikováno

Ahoj tradeři, v minulém týdnu jsme se bavili o tom, kde by Bitcoin mohl najít dočasný vrchol. Jako nejpravděpodobnější zónu jsem označil 41-47 tis. USD.

Nedlouho na to jsme dosáhli prozatímního vrcholu na ceně 42 tis. USD opravdu dosáhli a odtud následoval propad o 27 % během pouhých pár dní.

Bitcoin - Propad ceny BTC z očekávané rezistence
Propad ceny BTC z očekávané rezistence

Nyní samozřejmě nastává otázka, jestli Bitcoin již našel úplný vrchol, nebo šlo pouze o pullback a silný uptrend bude pokračovat.

Rovnou zmíním, že dnešní analýza vám nedá jasný směr, ale ukáže několik scénářů, které se během následujícího týdne mohou odehrát.

Ještě než se do jednotlivých scénářů pustíme, tak je důležité říct, že co se týče trendu na vyšších časových rámcích, tak tam se zatím nic nezměnilo.

Bitcoin si stále drží bullish trend, takže jakýkoliv bearish scénář má pravděpodobnost na úspěch menší než 50%. Tak si ten hlavní scénář propadu pojďme rovnou ukázat.

Bitcoin – aktuální bearish scénář

I když jsem uvedl, že medvědi mají daleko menší šance na úspěch, stejně bychom po téměř 30% poklesu měli pochybovat, jestli opravdu trh zvládne protlačit cenu na nové maximum. A pro jistotu si vytvořit scénář pro tento případ. Abychom věděli, jak se v takovém případě zachovat.

Během včerejška se Bitcoin vrátil do hlavní rezistence, resp. distribuční oblasti, která leží kolem 39-40 tis. USD. Z této zóny přichází menší zamítnutí a aktuálně se pohybujeme na 38 tis. USD.

Aby se bearish scénář mohl aktivovat, musí cena jít pod 35 tis. USD. V takové chvíli je opravdu vysoká šance, že stojíme na pokraji nového bearish trendu a nové ATH se jen tak nepodíváme.

Bitcoin - Scénář bearish vývoje BTC
Scénář bearish vývoje BTC

V takovém případě by byly hlavní úrovně pro otestování, ceny 27-26 tis. USD a 24-23 tis. USD. Viz dlouhodobý scénář z minulého týdne.

Bitcoin – bullish scénáře

Při bullish scénářích se opět můžeme odrazit od úrovně 33,5 tis. USD, která už by neměla být otestovaná a rozhodně by pod ní neměla uzavřít denní svíce. Toto je tedy hlavní invalidační level pro býčí naděje na pokračování trendu.

Pokud bychom se zaměřili na to, jak vypadají dva hlavní býčí scénáře, tak se bavíme buď jednoduše o dalším pushování nahoru bez jakékoli korekce, anebo – pravděpodobněji – pullback do zóny 36 500 – 35 000 USD, odkud uvidíme odraz a překonání předchozího maxima.

Bitcoin - Hlavní bullish scénáře 
Hlavní bullish scénáře
Bitcoin - Targety případných bullish scénářů
Targety případných bullish scénářů

Pokud bychom se bavili o targetech bullish scénářů, tak se opět musíme spolehnout na fibonacciho projekce, protože by BTC šel do neprobádané oblasti.

Hlavní úrovně se zde nabízí 45 100 a 46 800 USD, což je shodná cenovka s vrcholem HTF zóny, ve které by BTC mohl vytvořit vrchol.

Závěr k aktuální situaci

Bitcoin nyí stojí na extrémně důležité křižovatce. Máme tady nezanedbatelný potenciál, že právě na aktuálních úrovních se vytvoří vrchol celého několikaměsíčního růstu a uvidíme hlubší pullback k rozumným supportů, jako 27 a 24 tis. USD.

Zároveň ale nemůžeme být naivní a myslet si, že vytvoření vrcholu je jasná věc. Co se týče vyšších časových rámců, tak stále máme silný uptrend.

Z toho vychází jediné – nyní je čas, kdy je třeba být ostražitý. Pokud Bitcoin půjde pod 33 500 USD, je velmi pravděpodobný další pokles a je tak možné jej celkem bezpečně shortovat.

Naopak pokud překonáme předchozí maximum, jsou potvrzené bullish scénáře a je možné jakýkoliv pullback opět longvat – tak, jako v několika minulých týdnech.

Líbil se vám tento článek?
15
4

Autor

Andy je investor a swingový obchodník především na poli kryptoměn, avšak i s okrajovým zájmem o komoditní trh.

V tradingovém prostředí se aktivně pohybuje od roku 2018, kdy také založil skupinu Blockspace, ve které se se svým týmem věnuje důležitým informacím a vzdělávání v oblasti především kryptoměnového tradingu.

“Beru jako poctu účastnit se inovací, které krypto přináší, a chci pomáhat ostatním se v tomto trhu zorientovat.”

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (1 komentář)

Připojte se k diskuzi

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte ke svému uživatelskému účtu.

Nahoru nebo dolu

Záver nahoru nebo dolu analýza ?%