Arrivě shořel v Chřibské rychlík, požár se obešel bez zranění

Požár rychlíku Arriva vlaky v Chřibské. Foto: Michal Šafus / miw.czPožár rychlíku Arriva vlaky v Chřibské. Foto: Michal Šafus / miw.cz

Příčiny požáru jsou zatím předmětem šetření.

Společnosti Arriva vlaky dnes shořela rychlíková jednotka 845.314. K požáru došlo v půl šesté ve stanici Chřibská u rychlíku ze Šluknova do Kolína.

Ve stanici Chřibská došlo po půl šesté k zahoření našeho vlaku na rychlíku mířícím ze Šluknova do Kolína. Cestující i personál včas vystoupili a nikdo nebyl zraněn. Příčina této mimořádné události je předmětem šetření,“ řekl mluvčí Arrivy Jan Holub.

Jde o první velký požár, který u jednotky dovezené z Německa, Arriva zaznamenala. Jednotka je ohořelá natolik, že podle Holuba už ji nebude možné zprovoznit.  „Zasahovalo pět hasičských jednotek. Všichni cestující bezpečně opustili vlak. V 19:15 h. byl požár likvidován. K uhašení soupravy bylo potřeba 20 tis. litrů vody. Příčina požáru je v šetření. Předběžná škoda je 15 milionů korun,“ uvedli hasiči na twitteru.

Podle Děčínského deníku jelo ve vlaku jen šest cestujících.

Provoz na trati mezi Jedlovou a Rybništěm byl obnoven po 20. hodině, Arriva zavedla náhradní autobusovou dopravu.

Požár rychlíku Arrivy v Chřibské. Foto: twitterový účet Jana BeránkaPožár rychlíku Arrivy v Chřibské. Foto: twitterový účet Jana BeránkaPožár rychlíku Arrivy ve Chřibské. Foto: HZS Ústeckého krajePožár rychlíku Arrivy ve Chřibské. Foto: HZS Ústeckého krajePožár rychlíku Arrivy ve Chřibské. Foto: HZS Ústeckého krajePožár rychlíku Arriva vlaky v Chřibské. Foto: Michal Šafus / miw.czPožár rychlíku Arriva vlaky v Chřibské. Foto: Michal Šafus / miw.czPožár rychlíku Arriva vlaky v Chřibské. Foto: Michal Šafus / miw.cz