BK MLADÁ BOLESLAV

Adam Zbořil: Vyrovnání nás nakoplo, ale nebylo to ono

15. 1. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
P a r d u b i c e – Páteční utkání 35. kola mezi domácím Dynamem a Mladou Boleslaví nabídlo napínavou podívanou. Základní hrací doba, stejně jako v duelu 5. ledna, o vítězi nerozhodla, a tak bodový příděl musela rozlousknout následná pětiminutovka, ve které se těsně před jejím vypršením prosadily Pardubice. Zápas hodnotil Adam Zbořil, jenž jako jediný z řad Bruslařů uspěl proti Milanu Kloučkovi.

Adame, tentokrát to proti Pardubicím nevyšlo. Jak byste zhodnotil souboj, který dospěl až do prodloužení?

Vstup do zápasu jsme neměli dobrý, začali jsme špatně. Prvních patnáct minut jsme tam neměli vůbec nic. Nedokázali jsme pořádně vystřelit na bránu, špatně jsme si rozebírali hráče u nás ve třetině, díky čemuž měli domácí dost šancí a dali z toho gól. Po patnácti minutách jsme se zvedli, a pak už jsme předváděli náš výkon. Ale nebylo to ono. Musíme se na to podívat, zabrat na tréninku, v neděli vstoupit líp a hrát jiný hokej.

Ovlivnil zlepšení vaší hry vyrovnávací gól, který přišel jako rychlá odpověď na branku Dynama?

Nevím, jestli to bylo zlepšení, ale určitě nás to nakoplo. Byl to moment, který jsme potřebovali do začátku zápasu, abychom se zase zvedli jako tým. Pak se to trošku zlepšilo, dávali jsme si dlouhé puky a dostávali jsme se na ně.

Jak padla vaše branka? Svou roli tam sehrálo štěstí, že?

Přiznám se, že jsem byl už docela dlouho na ledě. Na modré čáře jsem vytvořil tlak na obránce, viděl jsem, že mu přeskočil puk a ještě u toho upadl, a tak jsem jel situaci 1 na 1. Nejdřív jsem plánoval, že přihraji, protože jsem si myslel, že jdeme 2 na 1, ale když jsem si všiml, že jedu sám a byl jsem na vrcholu kruhu, tak jsem to chtěl vystřelit na vzdálenější tyč. Se štěstím to gólmanovi přeskočilo přes rameno.

Odehrál jste třetí zápas po zranění, během kterého jste od návratu zaznamenal druhý bod. Cítíte ve vaší formaci herní pohodu?

Ano, s Joonou (Joona Jääskeläinen, pozn. redakce) jsme si dobře sedli. Máme tam nového hráče Valentina (Valentin Claireaux, pozn. redakce), který je hodně hokejový a hokej hrát umí. Chceme hrát rychlý kombinační hokej dopředu, takže si myslím, že nám to docela sedí a že si vytváříme šance.

V letošní sezóně máte na kontě čtyři branky – dvě proti Dynamu. Dalo by se říct, že Pardubice jsou pro vás oblíbený soupeř?

Neřekl bych, že mám v téhle lize oblíbeného nebo neoblíbeného soupeře. Myslím si, že jsou všichni celkem vyrovnaní a i první může prohrát s posledním. Řekl bych, že na soupeři vůbec nezáleží.

Děkujeme za rozhovor.