Detail příspěvku: Josef Jonáš, Jiří Kuchař: Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni

Josef Jonáš, Jiří Kuchař: Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni

autor: | Led 15, 2021 | Tělo | 0 komentářů

Návštěvy: 260

Praktický bylinář a ozdravník řekla bych. Nejen o bylinkách se tu dočtete, prim hrají jednoduše ingredience, které už doma máte, nebo je najdete na pultech zdravé výživy (ale přehlédneme je, protože nevíme, k čemu to všechno je). A nakonec je až neuvěřitelné, jak bohatá a ozdravná je lékárnička, která třímá mezi kořenkami, v ledničce nebo v šuplíčku s aromaolejíčky, které už jste nepoužili kdoví jak dlouho.

Všechno má své místo.

A mnohdy si skutečně můžeme pomoci zharmonizovat své tělo, duši i zdraví těmito jednoduchými způsoby s pomocí toho, co máme skutečně každý doma.

A čím kniha potěší?

Laskavými příběhy některých nám známých rostlin, někdy je cesta na náš stůl pěkně trnitá a vykoupena mnoha výpravami a oběťmi. Muškátový oříšek a hřebíček naháněl mořeplavcům až posvátnou úctu, protože kromě nádherného aroma udivoval tím, že nejen toto koření, ale nic kolem něj nepodléhalo zkáze a plísním. A dozvíte se třeba to, že za časů Rudolfa II. byla cena jednoho kilogramu hřebíčku stejná jako dvou gramů zlata. Koření se platí zlatem…

Ovšem dnes i z jiného důvodu.

Mnoho bylin, koření a laskomin, na které zapomínáme, máme doma. Dozvíte se o bylinách, které dobře známe, o koření, ale také o hlívě, různých druzích medu, octů, olejů. Autoři přidávají mnohdy i recepty nejen na dobré večeře, obědy, ale také na různé léčivé oleje, zavařování a vyrábění do skleniček, které můžete rozdávat jako dárky svým blízkým.

Víte třeba, že:

  • Mátový olej brání růstu herpetických virů
  • Tymiánový olej uklidňuje
  • Jablečný ocet působí proti kvasinkovým infekcím?

antANOT1

Dozvíte se tu také, jak vzniká balzamikový ocet, a také to, že i ty levnější, zkrácenými procesy vyrobené balzamikové octy jsou stále cenné pro své obsahy flavonnoidů, které v organismu působí jako antioxidanty a jsou prevencí řady chorobných procesů v těle.

Neomezujeme se zde jen na antibiotika a antivirotika, až drtivá většina zde uvedeného má tyto účinky. Takže se dá říci, že když svůj jídelníček obohatíme o tyto potraviny, koření a dobroty, velmi si pomůžeme v prevenci. A samozřejmě, a na to autoři nezapomínají, je to také o životním stylu, který bude přátelštější k tělu i duši.

IMG 20201019 092243

Autoři Josef Jonáš a Jiří Kuchař vybrali naprostý základ přírodních antivirotik a antibiotik, které lze poměrně snadno použít v domácích podmínkách. Ač základ, je to kniha košatá a bohatá, protože neopomíjí ani stará tradiční léčiva (zmiňuje staré bylinkáře, mihne se nám tu Janča, Mattioli, Paracelsus, Dietrich a jiní – což dává starobylý a poctivý knižní punc), přičemž seznamy a pojednání jsou osvěženy o všechny ty novinky, které se k nám poslední léta dostávají a které stejně jako já potkáváte v obchodech.

A které mají také své místo.

Knihu koupíte na: https://www.eminent.cz/kniha/640_prirodni-antibiotika-a-antivirotika-v-kuchyni

Renata Petříčková

[sexy_author_bio]

Článek pro vás napsala:

Renata Petříčková (Venclovský) 31.5.1978 „Blíženec“
Renata Petříčková (Venclovský) 31.5.1978 „Blíženec“
Rozdvojený člověk s hlavou v oblacích a nohama kdovíkde. Má slabost pro knihy ze všech úhlů pohledu, možných i nemožných. Má zvláštní schopnost vidět svět černobíle. Neumí plavat a neumí kynuté těsto. Miluje kočky, koně, lečo a postel. Ráda by si dala s Hawkeye Piercem suchý Martini. Nejlíp v bažině.
 
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
faces an.jpg1

Obličejová slepota

 

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna ubývá Co to znamená?
a nachází se ve ŠTÍRU. Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Jméno Soňa, jakkoli to tak nevypadá, má matku v Řecku. Ta se jmenovala Sophia a to znamenalo „moudrá”. Kdybychom chtěli hledat ještě matku matky, museli bychom do hindštiny, kde Sophiaa znamenalo „zlatá“. Ať tak či tak, Soňa je jméno s pořádnými kořeny. V ČR žije v tuto chvíli 19810 žen tohoto jména.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Dnes není žádný mezinárodně významný den.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Máte nějaký důvod pokládat pátek 13. za nešťastný? Stalo se vám tento den něco zlého?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Příspěvky od Popelek

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 182
  • 415
  • 17 875
  • 368 967
  • 2 399 163
  • 3 792
  • 28
  • 1 846
0 Shares
Share
Tweet