Nové akreditace podporují pekingskou univerzitu PHBS v její cestě za mezinárodním uznáním

Magisterský program „Master of Economics" na Pekingské univerzitě HSBC Business School (PHBS) byl znovu akreditován na pětileté období akreditace EPAS v rámci akreditačního systému Evropské nadace pro rozvoj managementu (EFMD).


Nadace EFMD byla založena v roce 1971 a jejím posláním je rozvoj manažerských a obchodních studijních programů po celém světě. Akreditační program nadace je uznáván jako přední světový systém hodnocení kvality, zlepšování a akreditace obchodních studijních programů. Akreditovaná instituce musí po každých třech či pěti letech vstoupit do procesu akreditace, aby si akreditaci zachovala.


PHBS se nachází v Šen-čenu, první čínské speciální ekonomické zóně. Toto umístění v perspektivní oblasti delty Perlové řeky činí z univerzity ideální prostředí pro studium pokročilých témat z oblastí financí, ekonomiky a managementu. Magisterské studijní programy jsou zde navíc vyučovány v angličtině. Členové fakulty PHBS publikovali řadu příspěvků v předních mezinárodních akademických časopisech a v roce 2018 otevřela škola svůj kampus ve Velké Británii. Dále PHBS založila několik prvotřídních think tanků, například Sargentův institut kvantitativní ekonomiky a financí vedený laureátem Nobelovy ceny za ekonomii, Thomasem J. Sargentem.


Když nadace EFMD přijala PHBS jako oficiálního člena v prosinci 2009 a následně udělila roku 2011 akreditaci EPAS jejímu magisterskému programu "Master of Economics", velmi kladně ohodnotila kvalitu výuky, akademický rozvoj a internacionalizaci školy. PHBS se tak stala první vysokoškolskou institucí s akreditací EPAS v Číně.


V září 2020 provedl tým pro vzájemné hodnocení nadace EFMD online posudek, během kterého se jeho členové prostřednictvím platformy Zoom setkali s děkany školy, manažerským týmem, členy fakulty ekonomického programu, zaměstnanci, studenty, absolventy a dalšími zástupci instituce. Reakreditační přezkoumávání se mimo jiné týkalo kvality výuky, rozvoje studentů, internacionalizace, uplatnění absolventů a IT zdrojů.


Akreditace univerzity je důležitým indikátorem kvality pro budoucí studenty i jejich potenciální zaměstnavatele. Držení více akreditací pak velmi silně vypovídá o standardech a postupech školy. Kromě akreditace EFMD je PHBS držitelem akreditací AACSB a AMBA, udělovaných dvěma nejvlivnějšími organizacemi pro akreditaci obchodních škol - The Association to Advance Collegiate Schools of Business ("Asociace na podporu rozvoje obchodních škol", AACSB) a The Association of MBAs ("Asociace MBA", AMBA). AMBA akredituje MBA portfolio škol, zatímco AACSB uděluje celouniverzitní akreditaci, která je známkou kvalitního obchodního vzdělání po celém světě.


Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1420580/PHBS.jpg


KONTAKT: Annie Jin, jinyq@phbs.pku.edu.cn, +86-755-2603-6197

Klíčová slova Čína-školy-vysoké-Peking University HSBC Business School

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.