Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kovařčík: Doufám, že to bude odrazový můstek k zisku většího počtu bodů

Michal Kovařčík režíroval ve druhé třetině gólem a přihrávkou obrat Třince s Hradcem Králové na konečných 3:1 v opakovaném utkání 35. kola extraligy. Oceláři zvítězili v základní hrací době přesně po měsíci a v zápase, který se původně měl hrát o den dříve v aréně soupeře.

"Dva dny jsme se připravovali v Hradci na zápas a pět minut před začátkem vám řeknou, že se nehraje. Bylo to takové zvláštní," uvedl Kovařčík. Na výkonu se ale rychlý přesun nepodepsal. "Na jednu stranu jsme přijeli pozdě večer, ale spíte doma, ne na hotelu. Zase tak strašné to nebylo a domácí prostředí určitě hrálo roli. Poradu jsme už neměli. Jen jsme si připomněli, co chceme hrát a šli na to," podotkl.

Výsledek kopíroval skóre z druhé třetiny. Hosté se ujali vedení, ale Oceláři v rozmezí 28. až 36. minuty otočili. Nejdříve se Kovařčík prosadil z dorážky v přesilové hře a po jeho přihrávce se zblízka trefil Martin Gernát. Povedenou pasáž uzavřel Matěj Stránský, který využil riskantní vyjetí gólmana Marka Mazance za pukem a skóroval do prázdné branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Hradec Králové

"Ukázala se síla týmu. I když jsme prohrávali, pořád jsme si věřili," řekl Kovařčík k rychlému obratu. "Myslím si, že jsme hráli dobrý hokej i v předchozích utkáních, i když jsme prohráli. Tentokrát se nám konečně odrazilo něco před gólmanem. Třeba mně, Straňasovi tam skočil brankář. To jsou takové góly, které jsme potřebovali. Udělaly rozdíl," pokračoval.

Třinec v předchozích deseti zápasech získal jen šest bodů a přepustil první místo pražské Spartě. Co bylo jinak? "Neudělali jsme větší chybu, kterou by soupeř potrestal. Jednou nám ujeli, ale Káca (Ondřej Kacetl) to výborně vychytal. Defenziva byla z naší strany velice dobrá. Doufám, že tento zápas bude takový odrazový můstek k zisku většího počtu bodů," přál si.

Kovařčík se v posledních zápasech střelecky probouzí. Zatímco v první polovině sezony skóroval jen v úvodním kole, v lednu se už trefil čtyřikrát.

"Přišlo to samo od sebe, nezačal jsem dělat nic jinak. Jsem moc rád, že můžu konečně pomoci týmu po tom svém trápení," vysvětlil Kovařčík, jenž si minulou sezonu připsal proti Hradci Králově čtyři body (2+2) ve třech zápasech. "Oblíbený soupeř to moc není. Jejich beci jsou strašně silní, dohrávají souboje, není to moc příjemné. Paradoxně se mi proti nim ale daří," pousmál se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články