WhatsApp ustupuje uživatelům! Po masivním odchodu posouvá sporné změny!

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. ledna 2021 9:38

Služba WhatsApp pro bezplatné posílání vzkazů a telefonování prodloužila uživatelům o tři měsíce lhůtu, do kdy musejí odsouhlasit nová pravidla na ochranu osobních údajů. Dosud tak měli učinit do 8. února, v pátek firma uvedla, že jim dá čas do 15. května.

I nadále platí, že pokud uživatel nová pravidla neodsouhlasí, nebude už moci WhatsApp používat. Společnost reaguje na kritiku a odliv uživatelů ke konkurenčním službám, napsala agentura DPA.

Nevoli uživatelů vzbudil WhatsApp poté, co jim zaslal informaci, kterou bylo možné chápat tak, že pokud chtějí jeho služeb využívat i nadále, musejí souhlasit s tím, že bude moci sdílet více informací o nich se svou mateřskou společností Facebook. Takové údaje slouží mimo jiné k lepšímu zacílení reklamy na konkrétního uživatele.

WhatsApp už mezitím vysvětlil, že zprávy jednotlivých uživatelů jsou šifrované a zůstanou soukromé. Dodal také, že praxe sdílení některých uživatelských dat s Facebookem není nová a že ji nebude dále posilovat. Svůj záměr hodlá do poloviny května lépe vysvětlovat.

Témata: WhatsApp sociální sítě