Británie ruší od pondělního rána všechny cestovní koridory.

  • 16.01.2021 13:00

Zvláštní cestovní koridory, které umožňovaly cestovat ze zemí s nižším epidemickým rizikem bez nutnosti nastoupit po příjezdu do Británie 10denní karanténu, jsou od pondělních 4 hodin ráno zrušeny. Oznámil to v pátek večer premiér Johnson.

Důvodem uzavření koridoru je rostoucí riziko importu některé nové a nebezpečnější mutace koronaviru do Británie. Již ve čtvrtek byla zrušena spojení do 14 jihoamerických zemí, odkud hrozí riziko šíření jihoamerické mutace. Zákaz vstoupil v platnost v pátek ve 4 hod. ráno. V pátek následoval zákaz zbývajících koridorů.  

V podstatě to znamená, že každý přijíždějící od pondělního rána do Británie se bude muset vykázat negativním PCR testem a nastoupit desetidenní karanténu nebo pětidenní karanténu zakončenou negativním PCR testem v rámci principu „Test to release”, a to bez ohledu na to, ze které země nebo regionu přijíždí. Všichni cestující musí rovněž vyplnit formulář Passenger Locator Form.

Toto opatření je další ranou pro dálkovou leteckou dopravu.

Další nepříznivá zpráva přichází od společnosti Pfizer, která oznámila, že bude muset přechodně snížit dodávky vakcín Pfizer/BioNTech pro EU. Pfizer/BioNTech byla první vakcínou schválenou pro použití v EU. Pokles zřejmě souvisí s náběhem nových výrobních kapacit. Výrobce předpokládá, že do konce prvního čtvrtletí původně kontrahovaná množství dodá. Množí se také pochybnosti, zda vakcína AstraZeneca získá schválení evropských úřadů, a to vzhledem ke své nízké účinnosti. AstraZeneca již předtím narazila v USA, a to z důvodu nepřesvědčivých výsledků. (Foto: telegraph.co.uk)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace