Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Azarenková a spol. musí po příletu na AO do přísné izolace, v letadlech byli nakažení lidé

Téměř 50 tenistů a tenistek muselo po příletu do dějiště Australian Open v Melbourne nastoupit do přísné karantény bez možnosti trénovat, protože v jejich letadlech byli lidé s nákazou koronavirem. Podle australských médií je mezi nimi i šampionka AO z let 2012 a 2013 Viktoria Azarenková. Zatím není známo, zda se situace týká českých reprezentantů.

Viktoria Azarenková
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Testování, které bylo provedeno po přistání charterových letů z Los Angeles a Abú Dhabí, odhalilo tři pozitivní případy, kvůli kterým musí 47 hráčů a hráček strávit 14 dnů v úplné izolaci na hotelových pokojích. Při běžné podobě dvoutýdenní karantény po příletu do Austrálie mohou tenisté za účelem přípravy hotel opustit, byť maximálně na pět hodin denně.

Australští pořadatelé uvedli, že po příletu z Los Angeles byla nákaza koronavirem zjištěna u jednoho pasažéra, kterým ale nebyl hráč, a jednoho člena posádky. Oba přitom před letem z Los Angeles odevzdali negativní test. Na palubě bylo dohromady 79 osob a mezi 24 hráči byla podle australských médií i Azarenková, Japonec Kei Nišikori či Američané Tennys Sandgren a Sloane Stephensová.

Podle zdrojů ze sociálních sítí měly být v inkriminovaném letu z Abú Dhabí grandslamové šampionky Bianca Andreescuová z Kanady, Němka Angelique Kerberová či Ruska Světlana Kuzněcovová, dále třeba Ons Džabúrová z Tuniska, Švýcarka Belinda Bencicová či Řekyně Maria Sakkariová.

Všichni účastníci pátečního letu obdrželi podle melbournského listu Herald Sun e-mail, ve kterém je pořadatelé o situaci informovali. "Víme, že takto jste si začátek přípravy na Australian Open nepředstavovali, ale celý náš tým je tu, aby vás podpořil a udělal všechno pro to, abyste situaci zvládli," citoval list.

Obdobnou informaci pak obdrželo dalších 24 hráčů, kteří byli na palubě letu z Abú Dhabí. Také v tomto případě neměl podle organizátorů pozitivní test nikdo z přímých účastníků turnaje.

Úvodní grandslam sezony začne oproti zvyklostem o tři týdny později 8. února. Tenisté a tenistky se v tomto týdnu začali dopravovat do Austrálie charterovými lety a čeká je život v "bublině" podobně jako vloni během US Open či Roland Garros. Pořadatelé na opatření bránící šíření koronaviru vynaložili přes 25 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články