Hlavní obsah

Britka si zajela 160 kilometrů pro burger, za porušení lockdownu dostala pokutu

Novinky, Michael Švarc

Za porušení pravidel lockdownu si nejmenovaná Britka vysloužila pokutu. Asi třicetiletá žena totiž urazila 160 kilometrů přes tři okresy, aby si zajela pro burger do McDonaldu. Policie uvedla, že něco takového opravdu nelze považovat za nezbytné či neodkladné cestování, píše BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena podle policie jela ze svého domu v Lincolnshire až do Scarborough, aby si minulou sobotu dopřála oběd se sestrou. „Jízda přes tři okresy pro burger se nedá považovat za nezbytnou cestu,“ uvedl mluvčí policejního oddělení North Yorkshire.

Ve Velké Británii aktuálně platí velmi přísný lockdown, který cestování povoluje pouze v neodkladných případech. Policie jen během minulého víkendu rozdala v okresu na 70 pokut za porušení pravidel. Kolik přesně musela zaplatit nejmenovaná žena kvůli své jízdě za burgerem ovšem není známo.

Londýnský Tower nejspíš ztratil svou krkavčí královnu

Koktejl

„Je nám jasné, že se každý těší, až si bude moct jezdit, kam se mu zlíbí, jakmile pandemie skončí. Do té doby bych chtěla poděkovat všem, kteří zůstávají doma a chrání tak NHS (britská zdravotnická služba) a životy,“ uvedla šéf inspektorka Rachel Woodová.

Reklama

Výběr článků

Načítám