Dlouholetý náhradník Zlína ukončil kariéru, čeká ho práce v armádě

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

16. ledna 2021, 18:12

Ondřej Mach

Minulý rok chytal za prvoligový Prostějov, další profesionální starty už ale nepřidá. Tomáš Štůrala končí aktivní kariéru a bude se věnovat svému novému zaměstnání, informaci přinesl server Nova Sport.

Šestatřicetiletého gólmana velmi dobře znají především fanoušci Zlína, s moravským klubem Štůrala spojil velkou část kariéry. V kádru Beranů měl věšinou roli náhradníka, v nejvyšší soutěži nastoupil celkem do 80 utkání. 

„Působení ve Zlíně mělo vliv na mou kariéru. Bohužel jsem moc zápasů nechytal. Ale už je to historie a nedá se s tím nic dělat. Nemá smysl to řešit,“ uvedl ke zlínské kapitole pro web Nova Sport

S klubem přesto zažil několik úspěchů: v roce 2013 se krátce účastnil play off, které pro Berany skončilo těsně pod vrcholem, titul tehdy brala Plzeň. O rok později už Zlín na triumf dosáhl, Štůrala ve vyřazovací části odehrál tři zápasy. 

„Působení ve Zlíně mělo vliv na mou kariéru. Bohužel jsem moc zápasů nechytal.“

Rodák z Nového Jičína prošel zlínskou mládeží, debut v extralize si odbyl už v ročníku 2004/05. V dalších letech sbíral starty střídavě ve druhé a třetí nejvyšší soutěži, krátce se mihl také na Vsetíně.

V první lize během kariéry vystřídal šest klubů, mimo jiné působil v Jindřichově Hradci, Vrchlabí, Třebíči, Šumperku nebo Prostějově. Každý rok se však alespoň na pár zápasů vracel do extraligového Zlína. 

„Aktuálně pracuji v armádě a jsem spokojený.“

Poslední čtyři duely za Berany odchytal v sezoně 2018/19, následně v klubu skončil. Nějakou dobu se připravoval s prostějovskými Jestřáby a vyhlížel zahraniční angažmá, nakonec zůstal v Chance lize a v brance se střídal s Danielem Dvořákem a Danielem Hufem

Nyní je jeho dlouhá kariéra u konce – o své budoucnosti ale má jasno. „Aktuálně pracuji v armádě a jsem spokojený,“ dodává pro zmiňovaný server Nova Sport.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz