Zde může být vaše reklama.

Bez překvapení Sigma na Slavii prohrála o dvě branky

Sigma na Slavii prohrála o dvě branky

foto: Petr Pelíšek

16. 01. 2021 - 20:19

Jarní část FORTUNA:LIGY odstartovali fotbalisté SK Sigma Olomouc v pražském Edenu proti Slavii. Duel s úřadujícím mistrem a lídrem tabulky Hanáci na bodový zisk nezvládli. Prodloužili sérii zápasů bez výhry na sedm a sesunuli se ze čtvrté příčky. Sigma na hřišti soupeře nebodovala po šesti utkáních.

V olomoucké sestavě scházeli Tomáš Zahradníček, Pavel Zifčák, Jakub Trefil, Dominik Radič a Jáchym Šíp, kteří zůstali doma a hráli přípravné utkání za béčko. Chyběli také kapitán Roman Hubník, brankář Michal Reichl nebo obránce Milan Kerbr.

Začátek zápasu byli aktivnější domácí, ovšem do vedení šla Sigma. Chyboval stoper Kúdela, toho využil Breite. Ten šel sám na bránu a gólmana zkušeně přehodil. Jenže vedení nedrželi hosté dlouho. Rozhodčí Berka odpískal pokutový kop. Ten potvrdil VAR, proměnil Kúdela a bylo srovnáno. Nerozhodný stav držela Sigma do 39. minuty. To přišel další pokutový kop. Brankář Mandous penaltu Kuchtovi vyrazil, ale na dorážku toho samého hráče už neměl.

Ve druhém poločase tedy museli Hanáci dohánět jednobrankové manko. Jenže se to nedařilo. A po hodině hry bylo ještě hůř. Po přihrávce Simy dal třetí domácí branku Kuchta. Ztráta dvou gólů ještě nebyl neřešitelný problém, času bylo stále dost. Ovšem sešívaní už byli jistí a ve větší herní pohodě, Hanákům směrem dopředu mnoho nedovolili. Dvacet minut před koncem kopala Slavia dva rohy za sebou, ale Sigma zvládla vše odbránit. V 72. minutě poslal trenér Látal do hry tři nové hráče s cílem občerstvit ofenzivu. O šest minut později utekl po pravém křídle Sladký, jeho centr přiťukl hlavou míč Yunis pro Chytila, ale ten nevystřelil včas, byl z toho jen rohový kop. Ten domácí ubránili. 

„Hráče jsem upozorňoval, že jestli chceme uspět, musíme podat bezchybný výkon. Bohužel, v naší hře se objevily chyby, které soupeř potrestal. Dali jsme gól, ale vzápětí dostali. Doplatili jsme na chyby. Vytknout jim to musíme, ale jsou to individuální chyby. Takové na Slavii nemůžeme dělat,“ řekl v přímém televizním přenosu trenér SK Sigma Radoslav Látal.  „Samozřejmě se pořád trošku trápíme v útočné fázi, nestřílíme moc gólů. Dáváme jich málo, ale pak zbytečně inkasujeme,“ podotkl.

Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 3:1 (2:1)

Branky: 39. a 62. Kuchta, 19. (pen.) Kúdela – 15. Breite. Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Kuchta, Hromada – Vepřek. Hráno bez diváků.

Slavia: O. Kolář – Bah, Kúdela, Hovorka, Bořil – Hromada (90. Beran), Oscar (80. Van Buren) – Sima (90. Tecl), Stanciu (87. Júsuf, Provod – Kuchta (80. Musa). Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Mandous – Sladký, Beneš, Poulolo, Vepřek – Breite, Greššák (56. Daněk) – Hála (72. Látal), Houska, González (72. Yunis) – Nešpor (72. Chytil). Trenér Radoslav Látal.

Další články